Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 10. 2016,
10.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Lidl Mlekarna Celeia jogurt

Sreda, 19. 10. 2016, 10.05

6 let, 6 mesecev

Na Lidlove police prihaja jogurt z navdihom

Oglasno sporočilo

Čokolada s pomarančo in cimetom je zmagovalni okus Lidlovega edinstvenega projekta Jogurteka. "Jogurt z navdihom", kot so ga poimenovali, bo na Lidlovih prodajnih policah na voljo od 20. oktobra dalje. Jogurt je nastal na predlog Lidlovih kupcev in preizkuševalcev, Lidl Slovenija pa je celoten projekt Lidlove Jogurteke zasnoval skupaj z Mlekarno Celeia.

Foto: Marko Pigac | Foto: Foto: Marko Pigac

Lidl Slovenija in Mlekarna Celeia sta projekt Jogurteka pripeljala do konca. Z 20. oktobrom bo v vseh Lidlovih trgovinah mogoče kupiti "Jogurt z navdihom" pod znamko "Lidlova Jogurteka by Pilos". Med petimi finalisti je Lidlove kupce najbolj prepričal okus čokolade s pomarančo in cimetom.

"Okus je fantastičen in ravno primeren za prihajajoče tedne, ko se bo jesenski čas počasi začel prevešati v praznično vzdušje. Čokolada, obogatena z aromo pomaranče in cimeta, pričara zmagovito kombinacijo okusov in prepričani smo, da bo všeč tudi kupcem," je ob predstavitvi jogurta poudaril Rok Gabrovšek, nabavnik za izdelke mlečnega programa v podjetju Lidl Slovenija.

V komisiji za izbor najboljših okusov sta bila poleg predstavnikov Lidla Slovenija in Mlekarne Celeia tudi kuharski mojster Tomaž Kavčič in kulinarična blogerka Urška Fartelj (220 stopinj poševno). Komisija je imela kar zahtevno delo, saj so ljubitelji jogurta v prvi fazi oddali več kot 10.000 predlogov jogurta, od tega kar 1.500 unikatnih kombinacij.

Foto: Marko Pigac | Foto: Foto: Marko Pigac

Projekt kot plod uspešnega sodelovanja med podjetji

Lidl Slovenija, ki danes uspešno sodeluje z več kot 70 slovenskimi dobavitelji, je s sodelovanjem z Mlekarno Celeia izjemno zadovoljen. Skupaj so namreč ustvarili edinstveni projekt, kjer so obenem spodbudili tudi navdih pri svojih kupcih in ljubiteljih jogurta. "Mnenje naših kupcev nam veliko pomeni in ker jih dobro poznamo, vemo, da so tudi polni navdiha. Prav zato smo jih povprašali o njihovem najljubšem okusu jogurta. Z odzivom smo zelo zadovoljni, obenem pa bi se želeli zahvaliti tudi Mlekarni Celeia za produktivno sodelovanje. S skupnimi močnimi in dobrimi idejami smo prepričani, da bomo v prihodnje pripravili še kakšen podoben projekt," je o projektu dejal Andrej Vouk, direktor nabave v podjetju Lidl Slovenija.

S projektom so bili zadovoljni tudi v Mlekarni Celeia, ki je eden izmed najpomembnejših slovenskih dobaviteljev Lidla Slovenija. Za njih namreč proizvajajo mleko in mlečne izdelke (sveže mleko in jogurte) Lidlove blagovne znamke Pilos, ki so iz 100-odstotnega slovenskega mleka. "Naš navdih so potrošniki in partnersko povezovanje. Veseli nas, da so se v Lidlu Slovenija odločili za izvedbo tako inovativnega projekta. Minilo je malo več kot 6 mesecev in dobili smo odličen produkt, vrhunske kakovosti, narejenega po meri in izboru slovenskega potrošnika. Veseli nas, da smo lahko delili naše znanje, zato verjamemo, da bo izdelek navdušil tudi preostale Slovence," je o projektu povedala Darja Teržan, vodja strateškega marketinga in razvoja v Mlekarni Celeia.

Foto: Marko Pigac | Foto: Foto: Marko Pigac

O projektu Jogurteka

Ljubitelji jogurta so v prvi fazi konec aprila 2016 prek spletne aplikacije pripravljali svoj jogurt z navdihom. Spletna aplikacija je omogočala izbor različnih kombinacij okusov. Med osnovnimi okusi so lahko uporabniki izbrali med čokoladnim, kavnim, karamelnim, sadnim ali navadnim jogurtom. Temu so lahko dodali eno izmed 13 sestavin, kot so mandeljni, orehi, makova semena, lešniki, piškotki, kokos, pistacije in drugi. Na koncu pa za "piko na i" še katerega izmed 11 dodatkov, kot so vanilja, rdeče vino, zeleni čaj ali kardamom. Sodelujoči so oddali več kot 10.000 predlogov jogurtov, od tega kar 1.500 unikatnih kombinacij.

Komisija, sestavljena iz predstavnikov podjetij Lidl Slovenija in Mlekarna Celeia ter Lidlovega kiharskega mojstra Tomaža Kavčiča in kulinarične blogerke Urške Fartelj, je nato izbrala 30 najboljših okusov. Med njimi so ljubitelji jogurta s pomočjo aplikacije izglasovali 5 finalistov, ki jih je Lidl Slovenija v sodelovanju z Mlekarno Celeia do začetka poletja tudi testno pripravil. Ti testni jogurti so v poletnih mesecih bili na voljo za pokušino v več slovenskih mestih, za najljubšega pa je bilo mogoče tudi glasovati. Zmagovalni jogurt z okusom čokolade s pomarančo in cimetom je mogoče zdaj kupiti v vseh Lidlovih trgovinah v Sloveniji.

Foto: Marko Pigac | Foto: Foto: Marko Pigac

O podjetju Lidl Slovenija

Lidl Slovenija je na slovenskem trgu prisoten od leta 2007, trenutno ima 47 trgovin in zaposluje skoraj 1.300 sodelavk in sodelavcev. Podobno kot drugod po Evropi si tudi v Sloveniji prizadeva popolnoma uresničiti pričakovanja kupcev. Svojo ponudbo vseskozi bogati, saj želi zadovoljiti vsakdanje potrebe povprečne slovenske družine. Na prvo mesto postavlja kakovost, saj njihove izdelke redno pregledujejo certificirani inštituti, nadzorujejo pa jih tudi s stalnimi internimi preveritvami.

O podjetju Mlekarna Celeia

Pri svojem delu Mlekarna Celeia sledi pričakovanjem kupcev, ki so vedno bolj pozornih na kakovost in poreklo živil, ki jih zaužijejo. Zato ima vedno večjo težo poznavanje izvora surovin, ki so bile uporabljene v proizvodnem procesu. Mlekarna Celeia je prva slovenska mlekarna, ki kupcem na spletu www.mlecnacesta.si in mobilni aplikaciji Izvor by Origin Trail omogoča sledljivost mleka v svojih izdelkih blagovne znamke Zelene doline. Danes lahko naši kupci sledijo osnovni surovini, od njegovega izvora na kmetiji vse do trgovskih polic. Izvor se začne na odkupnem mestu, na kmetiji ali v zbiralnici, sledijo prevzem mleka v mlekarni, predelava skozi proizvodni proces in skladiščenje.

Foto: Marko Pigac | Foto: Foto: Marko Pigac

Ne spreglejte