Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 4. 2017,
1.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

dobro počutje zdravje mineralna voda

Torek, 18. 4. 2017, 1.00

6 let, 6 mesecev

Magnezij je pomembnejši, kot si mislimo

Oglasno sporočilo

Se kdaj vprašate, kaj pijete? Voda je sicer brez okusa, vonja in barve, kar pa še ne pomeni, da nima vsaka voda drugačne sestave mineralov, mikroogranizmov in kemijskih elementov. Pomembno je, da smo pozorni, da pijemo vodo, ki je čim boljša za naše telo.

 | Foto:

Mineralna voda in magnezij

Magnezij je pomemben mineral za človeško telo, saj je nepogrešljiv del več kot 300 procesov v našem telesu. Bogat vir magnezija so zelene rastline, zaradi podnebnih sprememb pa je v njih dandanes manj magnezija, zato marsikdo trpi zaradi pomanjkanja tega minerala. "Za človeka je edini vir magnezija v prehrani, zato je velika prednost pitje tekočin, ki poleg magnezija vključujejo tudi druge, za človeka nujne materiale. Z eno plastenko Magnesie, okusne mineralne vode, zadostimo skoraj dvem tretjinam dnevne potrebe po magneziju*, ob tem pa ne čutimo nobenega dodatnega vpliva na prebavo," je povedal profesor Zdenek Zadak, doktor medicine iz Klinike za gerontologijo in metabolizem na Češkem.

Poskrbite za uravnoteženo prehrano. | Foto: Poskrbite za uravnoteženo prehrano.

Razlogov za pitje mineralne vode je kar nekaj, za vas smo zbrali štiri:

1. Točno vemo, kaj pijemo. Poznamo izvir vode in njeno sestavo, ki je označena na deklaraciji. Kakovost vode je konsistentna in imamo zagotovilo, da ni kemijsko obdelana.
2. Za svoje telo naredimo nekaj pozitivnega. Z vnosom mineralov, ki jih telo potrebuje, blagodejno vplivamo na počutje. Mineralna voda Magnesia prihaja iz zavarovanih naravnih podzemnih virov in je primerna za vsakodnevno pitje v neomejenih količinah.
3. Široka izbira okusov in pakiranj. Mineralne vode pomenijo široko izbiro, saj so v ponudbi tako negazirane kot gazirane. Mineralna voda Magnesia, ki vsebije manj natrija in več magnezija, je s svojo sestavo še posebej blagodejna za vaše telo.
4. Pijemo jo lahko kjerkoli in kadarkoli. Dostopna je, ko se ukvarjamo s športom, na izletu in v avtu. Vedno z zajamčeno kakovostjo.

Pazite na primerno sestavo mineralnih vod

Magnezij pomaga pri delovanju mišic in živčevja, vzdržuje stabilen srčni ritem in močan imunski sistem in v sodelovanju s kalcijem vzdržuje tudi zdrave kosti in zobe. To vse zagotovi že samo 25–30 gramov magnezija, ki jih imamo v telesu. Največ ga najdemo v kosteh (70 %) in v mišicah (27 %), manj ga je v maščobnih tkivih, rdečih krvničkah ali krvnem serumu. Mineralna voda Magnesia ima primerno sestavo mineralov – v enem litru vsebuje 163 mg magnezija in 5,2 mg natrija, kar je več magnezija oziroma manj natrija od povprečja kategorije mineralnih vod. Vsebuje tudi kalcij, 33,50 mg, in kalij, 1,90 mg, ki elegantno dopolnita potrebo po dodatnem vnosu mineralov.

Magnesia je na voljo gazirana in negazirana. | Foto: Magnesia je na voljo gazirana in negazirana.


Zaradi manjše vsebnosti natrija in več magnezija je mineralna voda Magnesia edinstvena, saj telesa ne obremenjuje s solmi. Prevelik vnos soli lahko namreč povzroča dehidracijo. Magnesia je prava izbira, ko se odločamo med različnimi ponudniki mineralnih vod. Je prijetnega okusa, ni agresivna, pijemo pa jo lahko vsakodnevno v neomejenih količinah.

*natančna količina dnevne potrebe po magneziju je odvisna od vaše višine, teže in fizične aktivnosti


Ključne besede: Magnesia, mineralna voda, zdravje, dobro počutje, zdravo življenje

 

Ne spreglejte