Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 7. 2009,
14.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 29. 7. 2009, 14.05

8 let

Jejte shujševalno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Trenutno so najbolj popularni naslovi, da jeste in s tem tudi hujšate. Ampak to je čista resnica. Določena hrana vam bo dobesedno pomagala stopiti kakšen kilogram.

Nekatere jedi zmanjšujejo tek, nekatere pospešujejo prebavo, druge pa preprosto zapolnijo prostor v želodcu. Še vedno pa vam na srce polagamo, da sama prehrana brez rednega gibanja ne bo naredila toliko, kolikor bi lahko. Če želite vsaj malce shujšati, pa v svoj jedilnik vključite naslednja živila … Zeleni čaj Zakaj? Ker pospešuje metabolizem. Kako deluje? Antitoksičen zeleni čaj stimulira termični efekt pri prehranjevanju in zvišuje oksidacijo maščob. V Ameriki so prostovoljci, ki so sodelovali pri raziskavah in pili zeleni čaj, dnevno porabili več kalorij kot tisti, ki niso.

Zelena in janež Zakaj? Ker zmanjšujeta tek. Kako delujeta? Zelena potrebuje veliko časa, da se prebavi. Z zelo malo kalorijami vas tako ohranja site dlje časa in hkrati zmanjšuje tek. Podoben učinek ima tudi janež, ki kljub temu da stimulira prebavo, ohranja občutek sitosti.

Vodna kreša Zakaj? Ker je bogata s kalcijem. Kako deluje? S hujšanjem je povezana tudi zadostna količina kalcija v telesu. Ameriške raziskave so pokazale, da so ženske, ki so popile kozarec mleka na dan tehtale manj, kot tiste, ki ga niso. Možna razlaga: če telo ne dobiva dovolj kalcija, telo sprošča hormone, ki ta mineral jemljejo iz vaših kosti, hkrati pa maščobnim celicam ukazuje, naj shranjujejo več maščobe. Če ne marate mleka, si lahko pomagate z vodno krešo.

Polnovredne testenine Zakaj? Ker napolnijo želodec. Kako delujejo? Vlaknine vas napolnijo, tako da dlje časa prebavljate in tudi dlje časa čutite sitost. Vendar pozor! Jajčne testenine, bel riž in sladke kosmiče, ki jih jeste za zajtrk, zamenjajte s polnovrednimi in polnozrnatimi izdelki.

Bučna semena Zakaj? Ker preganjajo slabe maščobe. Kako delujejo? Če jeste več dobrih maščob, z njimi nadomeščate slabe. Tako preprosto je to. Oreški in semena, kot so bučna na primer, vsebujejo visoko stopnjo esencialnih maščobnih kislin.

Suši Zakaj? Ker povečuje energijo. Kako deluje? Vegetarijanski ali ribji suši je čudovit prigrizek, če hočete uravnovesiti krvni sladkor, kar je zelo pomembno, če hočete izgubiti težo. Suši predstavlja idealno mešanico ogljikovih hidratov, proteinov, vlaknin in maščob.

Ne spreglejte