Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 1. 2017,
7.23

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Natisni članek

advertorial Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano super hrana prehrana

Torek, 3. 1. 2017, 7.23

2 meseca, 1 teden

Izberite super hit letošnjega leta

Vsebino omogoča Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Za zadovoljitev naslova tega prispevka ni treba slediti modnim trendom. Niti ne zadnjim smernicam opreme doma. Dovolj je, da stopite v bližnjo prodajalno, na tržnico, v kmetijsko zadrugo ali na kmetijo ter izberete tisto, kar nam ponuja naše domače okolje: našo super hrano.

 | Foto:

Ponovoletni čas je obdobje, ko telo od nas zahteva čiščenje od obilja novoletne hrane in pijače ter okrepitev našega organizma z dodatno energijo. Prava pot? Uživajmo lokalno pridelano hrano, ki ima mnogo prednosti v primerjavi s tisto, ki do prodajnih polic prevozi dolgo pot.

Kako jo prepoznati? Na prodajnih policah so se že pojavili prvi izdelki z zaščitnim znakom "izbrana kakovost – Slovenija". S tem zaščitnim znakom označeni kmetijski in živilski proizvod je višje kakovosti, letno ga kontrolira certifikacijski organ, je iz osnovne surovine z znanim poreklom ter v celoti pridelan in predelan v Sloveniji.

 | Foto: Sezite po domačem mleku in mlečnih izdelkih z zaščitnim znakom, ki so bogat vir vrednih beljakovin in kalcija.

Certifikat "izbrana kakovost" nam zagotavlja stoodstotno slovensko poreklo in celotno proizvodnjo v Sloveniji, redne letne kontrole certifikacijskih organov, kratke transportne poti, visoke standarde svežine mleka pred predelavo in visoko mikrobiološko kakovost. Celo višjo, kot jo predpisuje Evropska unija.

Zaužijte domače perutninsko meso, ki vam z zaščitnim znakom "izbrana kakovost – Slovenija" zagotavlja slovensko poreklo, krmljenje živali s kakovostno krmo, kratke transportne poti ter redne kontrole certifikacijskih organov.

 

 

In ne pozabite na tisto, kar v tem času rodi narava: zelena listnata zelenjava je tista, ki je eden naših večjih zaveznikov pri čiščenju telesa, še posebej pa prebavnega sistema in jeter.

 | Foto:  

Ne spreglejte