Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 2. 2016,
15.02

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogočajo Ljubljanske mlekarne

Natisni članek

Pekarna Grosuplje advertorial zajtrk

Ponedeljek, 22. 2. 2016, 15.02

2 meseca, 1 teden

Ideje za noro okusne in zdrave zajtrke

Vsebino omogočajo Ljubljanske mlekarne

Začnite dan kot kralj in si privoščite zajtrk z veliko začetnico: z debelo rezino ovsenega kruhka.

Po jutru se dan pozna, zato ga začnite z zajtrkom, ki vas bo napolnil z zdravjem in energijo, s katero boste uspešno zakorakali v nov delovni dan.

Prvi obrok naj bo bogat z ogljikovimi hidrati, vlakninami in nekaj beljakovinami. S takšno formulo lahko začnete dan na različne okusne načine – podlaga naj bo vedno okusen ovseni kruhek, ki ga lahko popestrite in obogatite z različnimi slastnimi dodatki.

Ovseni kruhek na neskončno načinov

Ko si predstavljamo uravnotežen, zdrav in okusen jutranji obrok, najprej pomislimo na ovseni kruhek, ki je vedno najboljša osnova za nešteto oblik zajtrka. Obožujejo ga vsi, najmlajši in starejši, saj se poda tako s sladkim čokoladnim namazom kot s hrustljavo zelenjavo. Pa še zdrav je! Beta glukani v ovsu namreč prispevajo k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi.

Ideja za popoln zajtrk

Pripravili smo vam tri predloge vitalnih zajtrkov za vse generacije. Kateri vam je najljubši?

Ovseni kruhek z domačim čokoladnim namazom

Sestavine: ovseni kruhek 80 g praženih lešnikov 70 g sladkorja 100 g jedilne čokolade 100 ml mleka 80 g masla

Postopek za pripravo domačega čokoladnega namaza: V mešalniku najprej na drobno zmeljite lešnike in sladkor, v posodi stopite maslo s čokolado in dobro premešajte. Čokoladni zmesi dodajte zmlete lešnike s sladkorjem in vse skupaj dobro premešajte. Namaz prelijte v kozarček za vlaganje, ki ste ga predhodno sterilizirali v pečici. Ohlajeni namaz hranite v hladilniku.

Rezina ovsenega kruhka z domačim čokoladnim namazom je odličen zajtrk za vse malčke in tiste, ki obožujejo sladka jutra.

Ovseni kruhek s skuto in zelenjavo

Zdrav začetek dneva za vse tiste, ki pazite na kilograme.

Sestavine: ovseni kruhek posneta skuta začimbe zelenjava po izbiri

Hitro pripravljen zajtrk je lahko vsakič novo kulinarično presenečenje. Po svoji želji si lahko zmešate skutin zeliščni namaz in mu vsakič znova dodate drugačne začimbe.

Ovseni kruhek na tanko namažite s skutinim namazom in ga obložite z zelenjavo – vsak dan izberite drugačno, pomembno je, da je sveža in po možnosti sezonska – od korenja, zelene, paprike, paradižnika in kumar ... Dovolite si veliko vitaminskega eksperimentiranja!

Ovseni kruhek kar tako

Ovseni kruhek je tako okusen, da si ga lahko privoščite tudi brez namaza. Rezina kruha in napitek – odlična kombinacija za tista jutra, ko nikakor ne najdete časa za dolg zajtrk. K ovsenemu kruhku se podajo tako sveže iztisnjeni sadni ali zelenjavni sokovi kot okusni beljakovinski napitki.

Ne spreglejte