Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 8. 2011,
13.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 18. 8. 2011, 13.59

8 let

Feng šui na počitnicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ko se odpravite na počitnice, poskrbite za čisto domovanje in lahko prtljago, v začasni dom pa vnesite pridih domačnosti in pozitivno energijo.

Kaj naj vzamem s sabo? Večno vprašanje, ki si ga zastavimo vsako leto znova, preden odidemo na zalužene počitnice. Vprašanje, ki za sabo običajno potegne še kup slabe volje, nervozo in tesnobo, čeprav je odgovor tako zelo preprost.

Vzemite le tisto, kar resnično potrebujete, in resnično potrebujete zelo malo. Vzemite le tiste kose oblačil, ki jih lahko preprosto kombinirate, par (ali dva) čevljev in jakno, ki vas bo zaščitila v primeru dežja. Sicer pa rajši kot kup odvečnih oblek, ki jih po vsej verjetnosti ne boste niti vzeli iz kovčka, s seboj vzemite kakšen predmet, ki vam je zelo pri srcu in ki vam bo polepšal počitnikovanje. Pa naj bo to vaša najljubša skodelica kave, copati ali prisrčna fotografija ljubljene osebe.

Oprema počitniškega domovanja

Izrednega pomena je, da se tudi na oddihu počutite kar se da prijetno, zato se prepričajte, v kakšni sobi boste preživeli počitnice dni. Če boste letovali v hotelu, si izberite sobo na tisti strani, ki velja za mirno in ima po možnosti lep razgled. Izogibajte se sob ob dvigalih in stopniščih, saj so te običajno zelo hrupne, kar lahko močno skazi vaše počitnice. Ko pridete v sobo, si prižgite svečke in prostor napolnite z vonjem po aromatičnih oljih, ki vas bo prijetno pomiril in sprostil.

S seboj vedno imejte kakšno lepo ruto ali šal, s katerim boste zakrili predmete, ki vam niso všeč – pa naj bo to slaba slika na steni ali stari stoli z ostrimi robovi. Telefon ali budilko z nočne omarice prestavite na nemoteče mesto. Vedno tudi zapirajte straniščni pokrov in vrata od kopalnice, saj boste na ta način po filozofiji feng šui preprečili uhajanje energije in denarja ter se obdali s srečo in dobičkom.

Energijska povezanost z življenjskim prostorom

Preden se odpravite na dopust, poskrbite, da boste svoj dom popolnoma očistili in pospravili. Četudi odhajate za kratek čas, imejte v mislih, da ste s svojim življenjskim prostorom nenehno energijsko povezani. Če boste za seboj pustili nepospravljeno domovanje, se vam lahko zgodi, da vas bosta kaos in slaba energija spremljala tudi na potovanju v obliki zamud, zastojev in težav z bivanjem.

Svetujemo vam, da nekoga od bližnjih prosite, naj v času, ko vas ni, pride zalit rastline in prezračit stanovanje. Ko se boste vrnili, vas bo tako pričakal čist, svež in energije poln dom.

Ne spreglejte