Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 4. 2015,
14.08

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

rekreacija Varuh zdravja sup joga advertorial

Četrtek, 30. 4. 2015, 14.08

2 meseca

Dva načina odklopa, ki vam bosta povrnila vitalnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Stres, preobremenjenost in slabe življenjske navade bi morale biti opozorilo, naj se takoj posvetimo izboljšanju svojega počutja. Imamo recept: skočite na sup in kakšno uro posvetite tudi jogi.

Poženite kri po žilah, sprostite misli, počistite čakre in vstopite v nov dan čisto prirojeni. Sliši se kot nekakšna oguljena mantra, toda pot do boljšega počutja – tako telesnega kot umskega – je pravzaprav zelo preprosta.

Predstavljamo vam popoln rekreativni dvojček, s katerim boste dosegli prav to – najprej okrepite telo in zadihajte sveži zrak na supu, nato si privoščite kakovostno uro joge, pa ne katerekoli – prebudite se s happy jogo.

Začutite Havaje v mestu

Temperature so kot nalašč pravšnje za nove pustolovščine na vodi. Ste se že kdaj preizkusili v supanju?

Pred leti je supanje s Havajev prišlo tudi v Slovenijo in navdušuje vedno več rekreativcev, ki iščejo nove načine rekreacije. Namenjen je pravzaprav vsem, preizkusijo se lahko tudi tisti, ki niso v najboljši fizični kondiciji, saj lahko intenzivnost treningov prilagodijo svojim sposobnostim.

Supanje je celoviti šport, saj med vadbo delajo mišice celega telesa: roke in noge so sicer v ospredju, ampak ravno zaradi iskanja ravnotežja prisilimo k delovanju tudi tako imenovane stabilizacijske mišice.

Glavna oprema za supanje sta supdeska in supveslo. Preostalo prepuščamo vaši iznajdljivosti: poiščite najbližjo vodo in se spustite v novo pustolovščino.

Za prve zamahe priporočamo, da se vključite v kakšno skupino ali najamete inštruktorja za sup. Pa brez strahu: čeprav je supanje videti kot težek, predvsem ravnotežnostni zalogaj, boste gibe in pravo držo hitro osvojili. Pomembna sta pravi pristop in dobra obrazložitev. Prve samostojne veslaje boste lahko osvojili že v prvi učni uri.

Nasmejani s happy jogo

Ko se boste nadihali in uživali v naravi, boste začutili potrebo, da prebudite svoj um in svoje počutje povzdignete v čisto nove dimenzije.

Happy joga je simpatičen, umirjen in ljubezniv način spoznavanja svojega telesa. S happy jogo boste spoznavali nove načine razmišljanja, postala bo vaš način življenja.

Joga ima veliko pozitivnih učinkov, naštejmo le nekatere med njimi

- Vitalnost in energija: redno izvajanje joge vas bo napolnilo z energijo, veliko lažje boste premagovali vsakodnevne obveznosti. - Joga izboljšuje kakovost spanca. - Izboljša imunski sistem. - Redno izvajanje joge izboljša presnovo in sposobnost nadzorovanja apetita. - Krvni tlak in srčni utrip: z jogo se znižata tako srčni utrip kot krvni tlak. Pripomore pa tudi k boljšemu krvnemu obtoku. - Izboljša spolno življenje. - Z jogo okrepimo mišice centra, zato bomo imeli lepšo držo in večjo telesno moč.

Jogo lahko začnete kadarkoli, zelo priporočljiva pa je v kombinaciji z drugimi telesnimi aktivnostmi.

Namig za profesionalce

Ko boste enkrat osvojili vse veščine supanja in happy joge, jih združite v enkratno dejavnost.

Ko boste po uri treninga supa priveslali do obrežja, si svojo supdesko sposodite kot podlago za kakšno jogo asano. Naslednji korak je seveda izvajanje joge na vodni gladini, veščina, ki se je zelo dobro prijela tudi v tujini, obljublja pa pravi izziv ravnotežja. Izvajanje joge na nestabilni površini zahteva veliko več osredotočenosti, centralne mišice prevzamejo glavno vlogo, začutili boste delovanje čisto novih, ki na trdni površini nimajo pomembne vloge.

Spojili se boste z naravo in v samo enem zamahu poskrbeli za celovit preporod vsega telesa.

Z varuhom zdravja do boljšega počutja

Program aktivnega varovanja zdravja Varuh zdravja, ki ga uvaja zavarovalnica Vzajemna, nam pomaga aktivno varovati svoje zdravje. Preverite njihovo ponudbo ugodnosti in izberite tisto, ki vam najbolj ustreza.

S kartico Varuh zdravja lahko uveljavljate popuste in druge privlačne ugodnosti, kot so svetovanje, preventiva, diagnostika, brezplačne športne vadbe, popusti na športno opremo in vstopnice, ugodnosti v centrih dobrega počutja po vsej Sloveniji in še in še.

Ne spreglejte