Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 5. 2017,
7.50

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogočajo Morela okulisti

Natisni članek

advertorial siva mrena Morela okulisti

Torek, 23. 5. 2017, 7.50

2 meseca

Dodatne leče po operaciji sive mrene nadomestijo vsa očala

Vsebino omogočajo Morela okulisti
Starejši par, upokojenca | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Dobra novica za vse, ki ste že operirali sivo mreno, pa za oster vid še potrebujete očala in bi se jih radi znebili. Obstaja nova, učinkovita rešitev, ki naknadno odpravi dioptrijo tako na blizu kot na daleč. To so leče add-on, ki jih v oko lahko vstavimo tudi več let po odpravi sive mrene.

Leča add-on je drobna leča, ki je namenjena korekciji dioptrije pri tistih, ki so že imeli operacijo sive mrene. Namesti se jo na že vstavljeno znotrajočesno lečo, ki po operaciji sive mrene nadomešča naravno očesno lečo. Add on leča je primerna za tiste, ki si želijo znebiti tako očal za daljavo kot bralnih očal, a se v času operacije sive mrene niso odločili za vstavitev multifokalne leče, ki omogoča dober vid na vseh razdaljah. 

Z vstavitvijo leče add-on spremenimo standardno monofokalno lečo v multifokalno lečo. Tako z majhnim dodatnim posegom odpravimo dioptrijo in astigmatizem (cilinder) na daljavo in bližino hkrati. Za tak poseg se lahko odločimo kadarkoli po operaciji sive mrene, tudi čez nekaj let.

Vsaka leča add-on je naročena posebej, saj je prilagojena dioptriji vsakega posameznika. Kakšno lečo ta potrebuje, izmerimo s subjektivnimi in objektivnimi meritvami, na podoben način kot določamo dioptrijo za očala. Vsaka leča se izdela individualno, natančno po meritvah posameznikovega očesa, zato je treba za dobavo leče počakati približno en mesec. 
 

Enostaven, hiter in neboleč poseg

Morela | Foto: Poseg vstavljanja leče add-on je preprost, hiter in popolnoma neboleč, saj ga izvedemo v lokalni anesteziji. Očesni kirurg v oko naredi majhen, dva milimetra velik rez, in to dodatno lečo namesti na že vstavljeno umetno lečo. Poseg traja približno 15 minut. 

Po vstavitvi leče add-on je vid že naslednji dan zelo dober. Nekoliko se je treba navaditi le gledanja na blizu, kar običajno traja en mesec.

Čeprav leče add-on v centru Morela okulisti uporabljamo že več let, so v Sloveniji še vedno malo poznane in redko uporabljene. V svetu pa z njimi uspešno korigirajo vid po operacijah sive mrene že več kot 15 let.
 

Naročite se na brezplačni pregled in se o možnosti vstavitvi leče add-on posvetujte z našimi zdravniki.

V očesnem centru Morela okulisti uporabljamo najsodobnejšo tehnologijo in najkakovostnejše leče priznanih mednarodnih proizvajalcev. V Sloveniji smo prvi center za lasersko odpravo dioptrije z akreditacijo najuglednejše ameriške akreditacijske ustanove za zdravstvene organizacije Joint Commision International. Ta pacientom zagotavlja najvišje standarde kakovosti in varnosti.
 

Ne spreglejte