Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 3. 2013,
10.15

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

zdrava prehrana prigrizki

Ponedeljek, 4. 3. 2013, 10.15

7 let, 12 mesecev

Deset zdravih prigrizkov za v službo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Bi radi pred poletjem shujšali? Izogibajte se mastnim in sladkanim prigrizkom v službi. Izognili se boste kar nekaj nepotrebnim kalorijam.

Stalno grizljanje v službi lahko postane zelo grda razvada, ki bo škodovala vaši postavi in posledično tudi vašemu zdravju.

Dve osnovni pravila Nikakor ne stradajte: stradanje vam ne bo pomagalo! Različne študije dokazujejo, da si prigrizek lahko privoščite na tri ure.

Brez maščob in sladkorja: ne popustite skušnjavi hitre hrane, pripravljenih sendvičev, hamburgerjev, pic, ocvrtih krompirčkov in najrazličnejših sladkarij. To je še posebej pomembno za tiste, ki vseh osem ur sedite za računalnikom.

Deset zmagovitih Mafini Preden začnete skakati od veselja, naj vas opomnimo, da imamo v mislih zdrav, doma pripravljen mafin, ki ne vsebuje belega sladkorja ter je bogat s suhim sadjem in polnozrnato moko. Zelo okusni so lahko tudi zelenjavni, doma pripravljeni mafini.

Sadna kupa Že doma si narežite najrazličnejše sadje in ga shranite v posodo. Primešate lahko nekaj oreškov ali celo ovsenih kosmičev. Izognite se sladkanju in različnim sladkim prilivom.

Jabolka in arašidovo maslo Pripravite si zdrav sendvič. Na polnozrnato rezino kruha najprej na tanko namažite sloj arašidovega masla, nanj pa položite tanke rezine jabolka. Vse skupaj pokrijte z drugo rezino kruha. Zelo zdrav obrok, ki bo prepričal tudi najzahtevnejše gurmane.

Zdrav smuti Že doma si lahko pripravite zdrav sadno-zelenjavni napitek, ki vam bo v trenutku povrnil nekaj energije ter poskrbel za zdrav in zelo okusen obrok. Eksperimentirajte z različnim sadjem in zelenjavo, dodate lahko nekaj jogurta ali mleka, tudi kakšno žličko kosmičev ali semen.

Kumarice in lahki sir Tudi sendviči so lahko zdravi. Med dve rezini polnozrnatega kruha dajte nekaj koleščkov sveže narezane kumare in nekaj tankih rezin sira. Zdravo in sočno!

Jabolčna kaša Predstavljamo vam popoln zajtrk: naredite si domačo jabolčno kašo, ki jo lahko po želji začinite z različnimi začimbami, vendar brez sladkorja!

Pisan grški jogurt Grški jogurt je bogati vir kalcija, probiotikov in beljakovin. Vanj lahko vmešate pest suhega sadja, oreščkov ali celo nekaj svežega sadja. Ne pretiravajte s količino, saj grški jogurt vsebuje precej maščob.

Pest oreščkov Dnevno lahko zaužijemo eno pest oreščkov. Kar je več, je že preveč, zato ne nesite v službo cele vrečke oreščkov, saj vas lahko hitro zanese.

Tortilje Pripravite si sendvič s tortiljo in zelenjavo. Če imate v službi mikrovalovno pečico, ga lahko pogrejete, zelo okusen pa je tudi hladen. Izognite se različnim prilivom, namazom in mastnim sirom.

Kokice Kokice so lahko zelo okusen in lahek prigrizek. Pri tem je pomembno, da jih pripravite sami, nujno v ponvi. Izognite se tistim, ki se naredijo v mikrovalovni pečici, saj vsebujejo veliko maščob in soli. Sami jih lahko začinite z nekaj kapljicami olivnega olja in s svojo najljubšo začimbo.

Ne spreglejte