Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 4. 2014,
20.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

hujšanje vadba

Torek, 1. 4. 2014, 20.05

8 let

Dekleta, ne pozabite na trening z utežmi (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Miha nam bo v tokratnem videovodniku opisal, zakaj je vadba z utežmi tako pomembna pri oblikovanju postave.

Na žalost je med dekleti pogosto prepričanje oziroma strah, da bo njihovo telo po nekaj treningih z utežmi delovalo pretirano mišičasto. Miha Geršič, ki nas skozi videovodnike vodi do popolne postave, meni, da je takšno razmišljanje popolnoma napačno in da je kakršenkoli strah odveč. Hormonsko ravnovesje pri ženskah namreč ni naklonjeno pridobivanju večjega deleža mišične mase. Trening z utežmi bo le pozitivno vplival na vaše telo in počutje.

Pet razlogov, zaradi katerih ne smete nikoli pozabiti na trening z utežmi Trebuh, noge, zadnjica

Dekleta si po večini želimo lepo izoblikovanih in čvrstih mišic nog, zadnjice in trebuha. Prav trening z utežmi bo izpolnil te želje. Telo se namreč na trening z dodatno težo prilagodi tako, da nekoliko spremeni strukturo mišičnih vlaken in posledice so jasne: čvrstost.

Med vadbo se sprošča hormon sreče

Razlog številka dve se skriva v počutju. Med vadbo se v organizmu sprošča hormon endorfin, ki ga poznamo tudi kot hormon sreče. Verjetno ste že slišali za koga, ki je po vadbi omenil, kako dobro se počuti, čeprav je bil trening zelo naporen. Razlaga za tako počutje je pravilna izbira aktivnosti.

Hitrejša presnova

Pozitivna lastnost treninga z utežmi ni samo lepše izoblikovano telo, ampak tudi hitrejša presnova. Zakaj? Mišice so eden od glavnih porabnikov energije v našem telesu. To pomeni, da s povečanjem deleža mišične mase naš organizem že v mirovanju porabi več kalorij.

Nižji holesterol in uravnan krvni tlak

Raziskave so pokazale, da oblika treninga z utežmi pozitivno vpliva tako na znižanje ravni slabega holesterola v organizmu kot tudi na uravnavanje krvnega tlaka.

Kalorije porabljamo tudi po vadbi

Anaerobna vadba izredno učinkovito vpliva na izgubo odvečnih maščobnih oblog. To pa zato, ker se kalorije porabljajo tudi po aktivnosti, ne samo med vadbo.

Miha Geršič za konec svetuje, da trening z utežmi čim prej uvrstimo na svoj urnik vadbe ter ga kombiniramo s kakšno drugo priljubljeno športno aktivnostjo. Kombinacija različnih vadb bo tista, ki bo poskrbela za sanjski rezultat.

Ne spreglejte