Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
20. 3. 2017,
9.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

sreča dobro počutje zdravje pomlad enakonočje pomladni dan

Ponedeljek, 20. 3. 2017, 9.52

6 let, 6 mesecev

Danes je mednarodni dan sreče in še prvi pomladni dan! Kako ga proslaviti?

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
pomlad, sreča | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Ponedeljek velja za najmanj priljubljen dan v tednu, a danes ni navaden ponedeljek. Danes je namreč mednarodni dan sreče, zato ne dopustite, da vas prevzamejo običajni občutki godrnjanja, ki jih imate sicer ob ponedeljkih.

Danes je zares prav poseben dan. Okoli 10. ure dopoldne je nastopilo enakonočje, kar pomeni, da je danes tudi uradno prvi pomladanski dan, poleg tega pa še mednarodni dan sreče. Za nameček pa mateorologi napovedujejo še večinoma sončno in toplo vreme. Ta teden se lahko torej začne zelo pozitivno!

Temperature bodo danes precej visoke, marsikje tudi okoli 20 stopinj Celzija ali več, napovedujejo na Agenciji za okolje. Prvi koledarski pomladni dan bo sončen in brez padavin.

Kaj storiti, da bo današnji dan res poln pozitive?

Dejstva so na naši strani, za vesel dan pa lahko veliko naredite tudi sami. Z naslednjimi stvarmi si še dodatno polepšajte današnji dan:

Danes ne berite slabih novic in ne objavljajte negativnih komentarjev. Slabe novice so prisotne vsak dan, zato ne bo prav nič škodilo (celo koristilo bo), če jih danes preprosto ignorirate. Poleg tega se izogibajte pisanju negativnih komentarjev na družbenih omrežjih in namesto tega pišite pohvale! S komplimentom lahko marsikomu polepšate dan.

Zavrtite si svojo najljubšo pesem. Poskrbite, da vam glasba dvigne razpoloženje. Če se ne spomnite iz glave, katera pesem vas spravi v boljšo voljo, priporočamo kar Happy od Pharrella Williamsa.

Privoščite si čokolado. In to brez slabe vesti! Živi se samo enkrat, zato se naučite uživati v majhnih stvareh, ki vas osrečujejo. Kdo pravi, da denar ne more kupiti sreče? Z njim lahko kupite čokolado in to je približno isto, kajne?

Da ne bo ostalo samo pri današnjem dnevu, si preberite, kako lahko srečo občutite vsak dan. Preverite, kaj srečni ljudje počnejo vsak dan.

Ne spreglejte