Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 10. 2020,
10.12

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča Samsung

Natisni članek

zdravje advertorial aplikacije Samsung

Torek, 27. 10. 2020, 10.12

2 meseca, 3 tedne

Aplikacije, ki jih preprosto moramo imeti

Vsebino omogoča Samsung
telefon vadba maska | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Zdaj je bolj kot kadarkoli prej pomembno, da ustrezno poskrbimo za svoje zdravje.

Pametni telefon je na neki točki presegel samega sebe. Iz pripomočka za komunikacijo se je spremenil v osebnega asistenta, ne glede na to, ali delujemo v poslovnem svetu ali nam kruh reže povsem druga dejavnost oziroma se še šolamo. Naš telefon nas podpira na vsakem koraku ter nam pomaga, da se bolje spopadamo z vsakodnevnimi obveznostmi in drugimi izzivi. Tudi skrb za naše zdravje je deloma prevzel naš pametni telefon.

S telefonom do boljšega zdravja

Dandanes je na spletu veliko mobilnih aplikacij za dnevno sprejemanje pametnih odločitev.

Telefoni nam omogočajo opravljanje videoklicev, igranje igric, dostop do mobilne banke, pregled plačilnih kartic in drugih kartic ter uporabo pametnih aplikacij, brez katerih si življenja ne predstavljamo več.

Samsung Pametni telefon ali tablični računalnik vam lahko pomaga, da boste ostali zdravi in se dobro počutili v svoji koži.

Samsung Galaxy Note 20
Novice Novo v Sloveniji: Pametni telefoni, kot jih do zdaj niste poznali

Samsung Health aplikacija

Samsung Health | Foto:

Samung je razvil aplikacijo, ki nas spremlja na poti do dobrega počutja. Če želimo spremeniti svoj življenjski slog in v svoj vsakdan vnesti nekaj bolj zdravih navad, nam je v veliko pomoč Samsung Health aplikacija, ki bo spremljala ter beležila našo dejavnost, prehrano, podatke o stresu, srčni utrip in spanje.

Tudi ko gremo po nakupih, šteje naše korake. Ko tečemo, meri naš tempo in porabljene kalorije. Aplikacija pridno beleži vse naše aktivnosti, podatke – recimo o prehrani – lahko vnašamo tudi ročno. Pridobljene podatke predstavi na preprost način s pomočjo grafov in tabel, zdravstveno stanje pa spremlja prek daljših časovnih obdobij, zato omogoča vpogled tudi v zgodovino.

Samsung Health | Foto: Poleg tega se lahko sinhronizira z vsemi našimi pametnimi napravami in drugimi aplikacijami, ki so povezane z zdravjem, tako da imamo vedno na razpolago vse podatke za spremljanje napredka in namige, kaj lahko naredimo za še večje izboljšanje počutja. Omogoča nam tudi integracijo z družbenimi omrežji, prek katerih delimo izkušnje in se pohvalimo z dosežki. K sodelovanju in skupnemu premagovanju izzivov lahko povabimo prijatelje in družinske člane.

Prek storitve Skupaj v Samsung Health aplikaciji se lahko skupaj borimo za boljše počutje.

Samsung Health | Foto:

Večina sodobnih aplikacij za zdravje na pametnih telefonih uporabnikom predlaga, naj vsak dan naredijo deset tisoč korakov. To je že dolgo tudi priporočilo zdravstvene stroke za minimalno količino dnevne telesne aktivnosti. Če v enem dnevu naredimo deset tisoč korakov, prehodimo okrog 7.700 metrov.

Vse za popolno počutje

Samsung Health | Foto:

Če vadimo s telefonom, se bomo razveselili podatka, da je Samsung Health pripravil videe strokovnih trenerjev, ki nam predstavljajo nove vadbene programe, vključno z vajami za raztezanje, hujšanje, vzdržljivost in drugimi vajami. Natančno tisto, kar potrebujete za popolno počutje.

Zdravje žensk

Samsung Health | Foto: Samsung je razvil tudi Women's Health aplikacijo oziroma Zdravje žensk, ki zagotavlja priročno podporo za spremljanje menstrualnega cikla, upravljanje povezanih simptomov ter prilagojene vpoglede in vsebine prek partnerja Glow.

Naprave Galaxy in druge nosljive naprave so zdaj pripravljene, da na vsakem koraku podprejo ženske.

 

Googlove aplikacije, ki nas podpirajo na poti do boljšega počutja

Poleg vseh orodij, ki jih potrebujemo za spremljanje zdravega življenjskega sloga, so na voljo tudi številne aplikacije drugih ponudnikov, ki zagotavljajo dodaten navdih, vključno z aplikacijami za spremljanje prehrane, vnosa tekočin in pomoč pri ugotavljanju zdravstvenih simptomov.

Water Drink Reminder

aplikacije voda | Foto:

Pitje vode je eden od vsakodnevnih izzivov, ki veliko ljudem predstavlja težave. Preprosto ne pijemo dovolj in pri tem potrebujemo kar precej spodbude. Številni zato vodo radi zamenjajo s sokovi in drugimi lahkimi brezalkoholnimi pijačami, ampak voda bi še vedno morala biti naša prva izbira.

Aplikacija Water Drink Reminder nas opominja, da vodo pijemo resnično ves dan, in nam pomaga spremljati naše navade.

V aplikacijo vnesemo svojo težo in Water Drink Reminder nam pokaže, koliko vode potrebujemo vsak dan. Vsak kozarec vode vpišemo v aplikacijo. S pitjem vode lažje skrbimo za svojo formo, postavo in počutje, pa tudi koža postane bolj sijoča.

Aplikacija vključuje opomnike, metrične in anglosaške enote, ima nastavljiv začetni in končni čas obvestil skozi ves dan ter nam ponuja grafe o popitih količinah.

Diet Point

aplikacije hujšanje | Foto:

Čezmerna teža je težava, s katero se spopada vedno več ljudi. Zaradi čezmerne teže je ogroženo tudi splošno dobro počutje in zdravje, saj se poveča tveganje za nastanek nekaterih zdravstvenih težav, kot so previsok krvni tlak, previsoke vrednosti holesterola, sladkorna bolezen in srčno-žilna obolenja.

Diet Point ima na voljo več kot 130 vrst diet, recepte, inovativne opomnike za prehrano in popolne sezname živil, da bomo lažje dosegli želeno težo.

Moja diagnoza

aplikacije diagnoza | Foto:

V času, ko je dostop do zdravnikov omejen, nam lahko pomaga tudi aplikacija Moja diagnoza. To je celovit digitalni medicinski priročnik, zasnovan v sodelovanju z zdravstvenimi strokovnjaki. Je inovativen in informativne produkt, preprost za uporabo, dostopen kjerkoli in kadarkoli. Kot navajajo razvijalci iz podjetja Mea diagnosis, d. o. o., je celotna vsebina povzeta po Družinskem medicinskem priročniku (Complete Home Medical Guide izdajatelja Dorling Kidersley Limited London), vsebino pa so pregledali in potrdili tudi slovenski medicinski strokovnjaki. Vsebina je strokovna, sistematično predstavljena in v okviru sodobnih medicinskih praks.

Z Googlovimi aplikacijami boste doživeli izjemno Samsung izkušnjo.

Samsung | Foto:

Samsung
Novice Neprekosljivo orodje, ki se uči od nas in nam pomaga
promet vožnja mesto
Novice Poslovite se od prometnih zamaškov
Samsung Galaxy Note10+
Novice Dve ozvezdji, združeni v uspešno konstelacijo

 

Ne spreglejte