Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 6. 2010,
9.24

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

feng šui balkonsko cvetje nasvet

Sreda, 30. 6. 2010, 9.24

6 let, 1 mesec

Balkon in feng šui

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Terasa ali balkon sta del domovanja in neposredno vplivata na naše življenje. Najpomembnejše je, do dosežemo harmonijo – pohištvo in rastline ter njihove dimenzije morajo ustrezati velikosti prostora.

Rastline simbolizirajo rast in razvoj. Ohraniti jih je treba zdrave in ko bodo začele veneti, jih moramo zamenjati. Poleg tega predstavljajo dober zvočni zid pred hrupom z ulice ter skrijejo naš prostor pred neželenimi pogledi. Pri izbiri okrasnih rastlin poskrbite, da rastline ne rastejo navzdol, nimajo trnja in igel, ter da so ovalne z zaobljenimi listi. Rastline Za preprečevanje pogledov z ulice so cenovno ugodne lesene pergole ter pred njimi zasajene plezajoče rastline, kar ustvarja lep zelen zaslon. Primerne so tudi visoke rastline. V skladu s feng šuijem so primerne limone in limete. V večjih prostorih si lahko omislite posode na kolesih, v katere zasadite dišeča zelišča.

Najboljši materiali za posode so naravni – gline, terakota in keramike.

Vrtna garnitura

Material za vrtno garnituro izberite glede na stran neba, kjer imate teraso – če se terasa nahaja na zahodu, severozahodu in severu, je najboljša izbira kovina, za vzhodne in južne strani je priporočljiv les ali bambus, za jug pa plastika. Na večjih terasah je ponavadi dovolj prostora tudi za žar. Seveda pri tem ne pozabite zavarovati prostor, da ne bo prišlo do neljubega požara. Če imate dovolj prostora, je zidani kamin boljša možnost od premičnih žarov. Po feng šuiju je pomembno, da pravilno izberete prostor za kamin. Ni ga najbolj pametno postaviti nasproti vrat ali okna (domačega ali sosedovega), če želite obdržati dobre sosedske odnose. Najboljša mesta za teraso so južna lega, jugozahodna, severovzhodna, izogibajte pa se zahodnih in severozahodnih strani hiše.

Ni pomembno, kako velika je vaša terasa ali balkon, pomembno je, da ta del uredite kot prijeten prostor, v katerem boste z veseljem preživljali čas z družino, prijatelji ali sami s knjigo v roki.

Ne spreglejte