Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 3. 2015,
15.56

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Siol.net

Foto: Thinkstock

Video: YouTube

Natisni članek

Ustvarimo boljši svet Lidl dobrodelnost otroci advertorial Lidl Slovenija

Torek, 3. 3. 2015, 15.56

2 meseca, 1 teden

Za dobra dela nisi nikoli premlad

Siol.net

Foto: Thinkstock

Video: YouTube

Vsi potrebujemo nekoga, ki verjame v nas in nam kdaj pa kdaj priskoči na pomoč. Tudi otroci s svojimi dejanji so nam lahko za vzgled, kako ustvariti boljši svet.

Tako bi pri športu moralo biti vedno

Člani košarkarske ekipe teksaškega prevzgojnega zavoda Gainesville vedno igrajo pred praznimi tribunami, saj njihovi vrstniki iz zavoda ne smejo obiskovati tekem. Vse je kazalo, da bo tako tudi na tekmi z ekipo zasebne šole Vanguard. Vendar sta dva učenca zasebne šole postavila drugačna pravila igre in po svoje pokazala, kaj je pravi športni duh.

Polovico svojih navijačev sta prosila, naj tokrat navijajo za nasprotno ekipo. Učenci zavoda niso pričakovali drugega kot praznih klopi, a so jih pričakale polne tribune, ekipa navijačic in veliko ploskanja.

"Tega ne bom nikoli pozabil. Ko bom star, se bom spominjal te tekme, do konca življenja ne bom pozabil tega," so bili navdušeni mladostniki, ki so navajeni igrati pred praznimi tribunami.

Kdo je zmagal? Učenci se tega niso spraševali, zato se ne bomo niti mi.

Učenci zbrali denar za učiteljico

Srednješolska učiteljica Kayla Losh in njen mož Matt sta zaradi Mattovega slabega zdravstvenega stanja naletela na kar nekaj ovir. Prva je bila Mattova zelo redka krvna skupina. A skoraj po čudežu je Kayla s svojo krvno skupino povsem ustrezala moževi, tako da je bilo povsem jasno, kdo bo darovalec ledvice zanj.

Nekaj dni pred presaditvijo pa sta izvedela, da morata zbrati še 2.500 dolarjev za poseg. V šoli je kot učiteljica za angleščino zelo priljubljena, zato so se učenci odločili, da ji bodo pomagali. In pomagali so zelo. V enem popoldnevu so zbrali 600 dolarjev. Vsi so se z največjim veseljem, da lahko pomagajo, odpovedali denarju za malico. "Tisti dan pač nisem jedla," je dejala učenka. Učiteljica je ostala brez besed: "Prav zjokala sem se."

Aretiral ga je, fant pa mu je rešil življenje

Najstnika, ki ga je ameriška policija na Floridi aretirala zaradi vloma, je ista policija en teden po aretaciji nagradila s posebnim priznanjem, ker je policistu rešil življenje. Prav temu policistu, ki ga je aretiral.

Med izpolnjevanjem obrazcev ob aretaciji 17-letnega Jamala Rutlegdea je policist padel vznak, Jamal pa je hitro priklical pomoč drugih policistov ter mu tako rešil življenje.

Za dobra dela nisi nikoli premlad

"Ko bom velik, bom pomagal brezdomcem," je sedemletni Ewan Drum povedal svoji mami, ki pa ga je spodbudila, da mu sploh ni treba čakati. To je bil začetek dobrodelne organizacije Super Ewan Inc, ki pomaga ljudem v stiski v Detroitu.

Ewan in starši se s polnim kombijem oblačil in hrane enkrat na mesec odpravijo v park Roosevelt, kjer delijo priboljške ljudem, ki nimajo strehe nad glavo ali pa so lačni.

Prepričani so, da je to njihov privilegij, za Ewana pa je to predvsem prava pustolovščina. Pri ustvarjanju boljšega sveta se superjunaku Ewanu pridružuje vedno več ljudi.

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija.

Ne spreglejte