Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 5. 2015,
14.54

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Siol.net

Natisni članek

advertorial Lidl Slovenija Ustvarimo boljši svet zavetišče nega maček

Petek, 22. 5. 2015, 14.54

2 meseca, 1 teden

Neverjetna zgodba: maček, ki je postal negovalec

Siol.net

Resnična zgodba mačka Radamenes iz Poljske je dokaz čutnosti do drugih. Nekoč sam na robu preživetja, danes pa nepogrešljivi negovalec v veterinarski ambulanti, kjer so mu rešili življenje.

Mačji junak iz Poljske je v veterinarsko ambulanto v Bydgoszczu prišel v zelo kritičnem stanju, redki so verjeli, da bo preživel. Toda mali Radamenes je takoj pokazal veliko voljo do življenja in hitro okreval.

Danes svojo vztrajnost, predvsem pa borbenost, prenaša na druge mačje bolnike v ambulanti. Videti je, kot da svojo hvaležnost, da so mu veterinarji ponudili še eno priložnost, izkazuje na poseben način, tako da tolaži in stoji ob strani vsem nesrečnim mačkom, ki so se znašel v podobnem položaju, kot se je sam.

 | Foto:

Kot človek, ki tolaži svojega najbližjega

Fotografije, ki so preplavile svet, so neverjetne, saj pogumnega Radamenes lahko vidimo v različnih, čisto človeških pozah, pri katerih urno in skrbno tolaži svoje mačje sotrpine in jim vliva pogum do življenja.

Radamenes je zelo hitro postal velika atrakcija lokalne skupnosti, ki v njem vidijo vzornika, tudi človeku, ki prepogosto pozabi na sočutnost do drugih.

 | Foto:

Maskota, ki se ne boji niti psov

Radamenes je poskrbel še za en velik stereotip – pri svojem novem poslanstvu ne pozna razlik in diskriminacije –, skrben in čuteč je do vseh živali, tudi do psov. Največ časa si vzame za najresnejše primere in kot pravi zdravilec bdi in tolaži obolele kosmatince. "To je naša maskota," ponosno povedo v poljski kliniki, ki je zdaj postala edini dom pogumnemu Radamenesu.

Junaški kosmatinci so v naši bližini

Radamenes pa ni edini maček, ki piše zgodbo o neverjetnem junaštvu, dnevno se srečujemo z neverjetnimi dejanji, ki so pogosto skregani celo z naravnimi zakonitostmi. Ameriška mačka, ki nas je pred meseci ganila, ker je nesebično posvojila štirje pasje mladičke in jih celo podojila, je samo ena od zgodb živalske nesebičnosti.

Mački spontano in nadvse naravno izkazujejo svoja čustva, skozi pomembna dejanja, ki svoji vrsti spreminjajo svet in življenje na bolje.

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija.

Ne spreglejte