Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 3. 2015,
11.53

Osveženo pred

2 meseca

Siol.net

Foto: Thinkstock

Video: YouTube

Natisni članek

advertorial Lidl Slovenija Ustvarimo boljši svet

Ponedeljek, 2. 3. 2015, 11.53

2 meseca

Dan žena – poljub, cvet ali dobra ideja

Siol.net

Foto: Thinkstock

Video: YouTube

Praznik, ki ga nekateri praznujejo, drugi ne. Nekateri vedo, kaj pomeni, drugim je vseeno.

Pa vendar: daljnega leta 1889 se je Clara Zetkin, rojena Eissner (1857-1933), začela bojevati za enakopravnost žensk. Začela je soustvarjati boljši svet. Prvič so ta dan začeli praznovati leta 1911 v Avstriji, Nemčiji, Švici in na Danskem, takrat še 19. marca. Od leta 1917 se mednarodni dan žena praznuje 8. marca.

Praznik, tradicionalno povezan z obdarovanjem

Različic obdarovanj je tako rekoč neomejeno. Se še spomnite, kako smo v vrtcu in šoli mamam izdelali voščilnice, na poti domov pa nabrali za poleg še šopek poljskih cvetic? Zakaj pa ne bi kot odrasli naredili nekaj podobnega? Vrnitev v preteklost bo marsikateri dami na obrazu pustila nasmeh in navdušenje nad zanimivo spremembo. Kaj pravite na papirnat prstan in cvetje?

Vse, kar morate storiti, je, da kupite nekaj barvnega papirja, škarje, lepilo, barvni trak iz blaga. Za dobro voljo pa pobrskajte po sebi.

Šopek cvetja

Najpogosteje se še vedno za dan žena podari šopek cvetja. Izdelajte ga sami, ker pa je pomlad pred vrati, bodo hijacinte na mestu.

Prstan, vreden več kot diamantni

K šopku cvetja se odlično poda prstan. Izdelajte ga sami, njegova vrednost se bo postoterila. In položite ga v škatlico pravega prstana, če imate še kaj moči, pa jo iz lepenke naredite kar sami.

Darilna vrečka

Da pa ne boste tako dragocenega prstana prinesli v žepu, ga skrijte v unikatno izdelano darilno vrečko iz papirja.

Tako, mamice, dekleta ali žene bodo prav gotovo navdušene in ta darila bodo imela v njihovih očeh še posebej veliko vrednost, saj ste jih izdelali sami. Na poljub pa vseeno ne pozabite, tega se ne da izdelati, pride le iz srca.

 

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija.

Ne spreglejte