Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 12. 2021,
15.30

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

NEO umiranje rak drama biografski film Casey Affleck Dakota Johnson Jason Segel Gabriela Cowperthwaite TV Telekoma Slovenije

Sreda, 1. 12. 2021, 15.30

2 leti, 4 mesece

Že v videoteki DKino!

Prijatelji (Our Friend)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Prijatelji | Blitz Film & Video Distribution

Blitz Film & Video Distribution

Navdihujoča in srce parajoča resnična zgodba o družini, ki se spopada z materino diagnozo neozdravljivega raka jajčnikov in najde oporo v najboljšemu prijatelju zakonskega para. Glavne vloge v ganljivem filmu so odigrali Jason Segel, Dakota Johnson in oskarjevec Casey Affleck.

ZDA │ 2019 │ 120 min. │ Biografska romantična komična drama

R: Gabriela Cowperthwaite I: Jason Segel, Dakota Johnson, Casey Affleck, Violet McGraw

IMDb: 7,3/10 │ Rotten Tomatoes: 85 % │ Uporabniki Googla: 79 %

Film pripoveduje resnično zgodbo družine Teague – novinarja Matta, njegove živahne žene Nicole in njunih dveh mladih hčerk –, katero pretrese Nicolina diagnoza raka v zadnjem stadiju.

Ker Matta preplavijo odgovornosti starša in skrbnika, postavi najboljši prijatelj para Dane Faucheux svoje življenje na stranski tir, da bi pomagal družini, ko ga ta najbolj potrebuje.

Fotogalerija
1 / 9

"Informacije, ki jih film vsebuje, in surova inteligenca, ki jo izpopolni njegova igralska zasedba, govorijo o čudežu življenja, veselju do življenja in bolečini ob njegovi izgubi." Joe Morgenstern, Wall Street Journal


"Nežna žalostinka, ob kateri boste potrebovali dve škatli papirnatih robčkov." Richard Roeper, Chicago Sun-Times


"Srce parajoč film – solze pritečejo zgodaj in tečejo pogosto –, toda ne brezupen." Bilge Ebiri, Spirituality & Health


"Moč njegove igralske zasedbe je v spretnih rokah režiserke Gabriele Cowperthwaite tista, ki resnično naredi film za tako pretresljivo in globoko izkušnjo." Gary Goldstein, Los Angeles Times


Napovednik filma Prijatelji:

Zanimivosti:

  • Scenarij Brada Ingelsbyja (Jeklena pravica, Nočni lov, Izven igrišča) temelji na članku Matthewa Teagua The Friend: Love Is Not a Big Enough Word (Prijatelj – ljubezen ni dovolj močna beseda).
  • Prijatelji | Foto: Tega so ga leta 2015 objavili v reviji Esquire, avtor pa je zanj prejel prestižno nagrado National Magazine Award.
  • Matta Teagua je v filmu upodobil oskarjevec Casey Affleck (Manchester ob morju), njegovo umirjajočo ženo Nicole Teague je odigrala zvezdnica trilogije Petdeset odtenkov sive Dakota Johnson, v vlogi njunega prijatelja Dana Faucheuxa pa se je izkazal Jason Segel (Pozabi Saro).
  • Prijatelji | Foto: Film so pod naslovom The Friend (Prijatelj) premierno predvajali septembra 2019 na 44. mednarodnem filmskem festivalu v Torontu, na reden spored ameriških kinematografov pa je prispel šele januarja 2021.
  • V filmu lahko slišimo glasbo slovite angleške rokovske skupine Led Zeppelin.
    Prijatelji | Foto: Ustvarjalci so dovoljenje za uporabo njihove glasbe pridobili samo nekaj dni pred torontsko premiero filma.
  • Dakota Johnson in Jason Segel sta skupaj igrala že v romantični komediji Petletna zaroka (2012).
  • To je drugi igrani celovečerec ameriško-brazilske režiserke Gabriele Cowperthwaite po biografski drami Megan Leavey (2017).
    Prijatelji | Foto:
    Cowperthwaitova se je proslavila s filmom Blackfish (2013) – odličnim, z bafto nagrajenim celovečernim dokumentarcem o orki v ujetništvu tematskega parka SeaWorld. Pred tem pa je posnela še dokumentarec City Lax: An Urban Lacrosse Story (2010).
TV-priporočila: filmske priredbe knjižnih del
Trendi Od knjige do prve filmske lige

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na NEO.

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Joe Bell
Trendi Joe Bell
Oče
Trendi Oče (The Father)
Divji kraj
Trendi Divji kraj (Land)
Ne spreglejte