Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 6. 2012,
8.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 20. 6. 2012, 8.53

7 let, 12 mesecev

Top 10 navijaških pesmi letošnjega prvenstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V času nogometne mrzlice so pod drobnogledom tudi pesmi, ki spodbujajo k navijanju. Katere so tiste pesmi, ki na letošnjem prvenstvu navijače dvigujejo s sedežev?

10. Karmatronic feat. MC Ron – The Game Of The World

Na zadnjem mestu se je znašla pesem The Game of The World, ki je hkrati tudi pesem, ki je odprla letošnje evropsko prvenstvo v Varšavi. DJ Karmatronic se je povezal s pianistom Adamom Györgyjem, ki sta na nogometno igrišče zvabila približno 800 plesalcev, pred televizijske ekrane pa približno 150 milijonov gledalcev.

9. Fonzie – Portugal (A Selecção De Todos Nós)

Za Portugalsko na letošnjem prvenstvu navija tudi rockovska skupina Fonzie, ki prihaja iz Lizbone. Čeprav so prvotno ustvarjali v angleščini, so v domovini zasloveli šele, ko so izdali album v maternem jeziku. K njihovi slavi pa je najverjetneje pripomogla tudi pesem Portugal (A Selecção De Todos Nós).

8. Ruslana – Davaj, Graj!

Pozornost Evrope pa je znova pridobila tudi ukrajinska pevka Ruslana, ki je leta 2004 zmagala na Evroviziji. V luči letošnjega prvenstva je izdala pesem Davaj, Graj!, ki jo preplavlja pravi navijaški duh, zaradi česar so jo izbrali tudi za uradno pesem ukrajinske reprezentance.

7. David Bisbal, Cali & El Dandee – No Hay Dos Sin Tres, Gol!

Španske navijače znova bodri David Bisbal, tokrat s pesmijo No Hay Dos Sin Tres, Gol!, ki bo najverjetneje postala tudi prava poletna uspešnica. Pri pesmi pa je sodeloval tudi kolumbijski dvojec Cali & El Dandee, ki sta se na španske lestvice prebila s pesmima Yo Te Esperaré in Volver. David Bisbal je sicer že pred dvema letoma napisal pesem za špansko reprezentanco, ki jo je naslovil Cancion De La Roja.

6. Chris Kamara – Sing 4 England

Za Veliko Britanijo navija Chris Kamara, ki je nekoč tekel po nogometnih zelenicah, pozneje pa se upokojil in se zaposlil na televiziji Sky Sports kot komentator nogometa. Chris Kamara sicer nima nikakršnih pevskih izkušenj, kljub temu pa ne dvomimo, da bo na noge spravil vse britanske navijače.

5. The Dubliners & Coronas – The Rocky Road to Poland

Pesem The Rocky Road to Poland sta skupaj posneli dve legendarni irski skupini, The Dubliners in Coronas, pri petju pa se jim je pridružila še irska izbrana vrsta, zaradi česar so pesem tudi izbrali za uradno pesem Irske na letošnjem evropskem prvenstvu. Ker pesmi niso mogli posneti v pravem snemalnem studiu, so se morali zadovoljiti kar s hotelom Portmarnock v Dublinu, kjer je med pripravami bivala reprezentanca.

4. Sean Paul – Hold On

Jamajški pevec Sean Paul je na svoj peti studijski album Tomahawk Technique uvrstil tudi pesem Hold On. Omenjena pesem sicer ni bila napisana za letošnje evropsko prvenstvo, je pa velikokrat omenjena ali slišana, ko beseda nanese na letošnje nogometno prvenstvo.

3. Armin van Buuren – We Are Here To Make Some Noise

Tudi nizozemski DJ Armin van Buuren, ki je eden uspešnejših svetovnih DJ-ev elektronske glasbe, je podlegel nogometni evforiji. Za nizozemsko izbrano vrsto je namreč posnel pesem We Are Here To Make Some Noise, ki je narejena v njegovem značilnem slogu.

2. Jarzębina – Koko Koko Euro Spoko

Po zgledu ruskih babušk so poljske babice ustanovile skupino Jarzębina, ki na moč spominja na Buranovskiye Babushki, ki so letos nastopile na Evroviziji in zasedle odlično drugo mesto. Tokrat Poljaki stavijo na svoje babice, zato so njihovo pesem Koko Koko Euro Spoko že razglasili za uradno pesem svoje reprezentance. Na Poljskem pa bo zagotovo postala prava uspešnica.

1. Oceana – Endless Summer

Prvo mesto je zasedla nemška pevka Oceana Mahlmann, ki je za letošnje evropsko prvenstvo pripravila pesem Endless Summer, ki je postala tudi uradna pesem letošnjega prvenstva. Za marsikoga bi se zdelo čudno, da bi Poljaki izbrali ravno Nemko, vendar Oceana Poljakom ni tuja, saj se je udeležila poljske različice oddaje Dancing With the Stars in si s profesionalnim poljskim plesalcem priplesala šesto mesto. Zdaj pa je s pesmijo Endless Summer postala še privrženka nogometa.

Ne spreglejte