Top 10 filmskih romanc iz zaodrja

Ljubezenske zgodbe s filmskih platen niso nič novega, predstavljamo pa nekaj romanc, ki so se zgodile med snemanji filmov in se nadaljevale še dolgo po tem, ko so ugasnile luči in kamere.

10. Spencer Tracy in Katharine Hepburn

Film: Ženska leta (Woman of the Year), 1942 Ženska leta ni bil le začetek izjemnega odnosa na filmskem platnu, ki je prinesel kar devet nadaljnjih filmov, temveč tudi enako izjemnega odnosa iz resničnega življenja, ki je trajal kar četrt stoletja. Tracy in Hepburnova sta začela razmerje s pestro preteklostjo. Katharine se je pri 21 letih poročila s poslovnežem, od katerega se je ločila po štirih letih. Tracy se je leta 1923 poročil z igralko Louise Treadwell, se po desetih letih od nje odselil in imel številne afere, še preden je spoznal Hepburnovo. Čeprav Tracy že dolgo ni živel z ženo Louise in njunima dvema otrokoma, pa nikoli ni vložil zahteve za ločitev, kar Hepburnove sploh ni motilo. Čeprav sta si bila zelo predana, Tracy in Hepburnova nista živela skupaj vse do Tracyjevih zadnjih nekaj let življenja.

9. Russell Crowe in Meg Ryan

Film: Dokaz življenja (Proof of Life), 2000 Meg se je leta 1991 poročila z igralcem Dennisem Quaidom, potem ko sta skupaj zaigrala v dveh filmih. Leta 2000 je na snemanju filma Dokaz življenja spoznala Russlla, s katerim sta imela afero. Njuna zveza je trajala le pol leta, igralka pa se je v istem času tudi ločila od moža. Šele čez nekaj let je razkrila, da je tudi Quaid varal njo.

8. Humphrey Bogart in Lauren Bacall

Film: To Have and Have Not, 1944 Štiriinštiridesetletni (in takrat še poročen) Bogart se je na snemanju filma iz leta 1944 v trenutku zaljubil v takrat 19-letno Lauren in postala sta eden najslavnejših filmskih parov tistega časa. Humphrey in Lauren sta se poročila leta 1945, ločila pa ju je Bogartova smrt zaradi raka leta 1957.

7. Heath Ledger in Michelle Williams

Film: Gora Brokeback (Brokeback Mountain), 2005 Ledger in Williamsova sta bila za vlogi v filmu Gora Brokeback nominirana za oskarja, med produkcijo filma pa sta se tudi zaljubila. Par je kmalu dobil tudi prvo hčerko Matildo Rose in se ustalil v Brooklynu. Leta 2007 sta oznanila, da se sporazumno razhajata, le nekaj mesecev za tem pa je Heath umrl zaradi prevelikega odmerka zdravil.

6. Tom Cruise in Nicole Kidman

Film: Dnevi grmenja (Days of Thunder), 1990 V Dnevih grmenja je Tom Cruise zaigral Cola Trickleja, uspešnega tekmovalca avtomobilskih dirk, ki je po nesreči pristal v bolnišnici pri lepi zdravnici Claire Lewicki, ki jo je upodobila Nicole. Romantično razmerje sta igralca nadaljevala tudi v resničnem življenju. Avstralska igralka in Cruise sta bila poročena 11 let, od božiča leta 1990 do leta 2001, ko sta se ločila zaradi nepremostljivih razlik. V tem času sta posvojila tudi dva otroka, Isabello in Connorja. Par je skupaj posnel še dva filma: Oddaljena obzorja (Far and Away) leta 1992 in Široko zaprte oči (Eyes Wide Shut) leta 1999.

5. Steven Spielberg in Kate Capshaw

Film: Indiana Jones in tempelj smrti (Indiana Jones and the Temple of Doom), 1984 Na avdicijo za vlogo Willie Scott se je – vključno s Sharon Stone – prijavilo več kot 100 igralk, Spielberg pa je za vlogo na koncu izbral relativno neznano Capshawovo. Namesto glavnega junaka je tako z igralko končal režiser. Par se je leta 1991 tudi poročil, zakon pa traja še danes.

4. Javier Bardem in Penélope Cruz

Film: Ljubezen v Barceloni (Vicky Cristina Barcelona), 2008 Igralca sta se spoznala na snemanju filma Pršut, pršut (Jamon, jamon) leta 1992, ko je bila Penélope stara le 17 let. Šestnajst let po tem sta se spet srečala na snemanju Woodyjevega filma Ljubezen v Barceloni, kjer sta postala par. Španska igralka in Javier sta se poročila leta 2010, lani sta dobila prvega otroka, po poročanju tujih medijev pa pričakujeta že drugega.

3. Ben Affleck in Jennifer Garner

Film: Daredevil, 2003 Jennifer Garner je bila še vedno poročena s soigralcem iz serije Felicity Scottom Foleyjem, ko je na snemanju filma Daredevil spoznala Bena. Ta je v tistem času hodil z Jennifer Lopez, s katero sta se spoznala med snemanjem neslavnega filma Gigli. Garnerjeva se je tako leta 2004 ločila od Foleyja in se le leto zatem poročila z Benom. Par je še vedno poročen in ima tri otroke.

2. Richard Burton in Elizabeth Taylor

Film: Kleopatra (Cleopatra), 1963 Eden največjih zvezdniških parov Liz Taylor in Richard Burton se je spoznal na snemanju zgodovinske uspešnice Kleopatra in afero začel, preden sta igralca zapustila takratna partnerja. Poročila sta se leta 1964 in se ločila čez deset let. Le 16 mesecev po ločitvi sta se spet poročila in leta 1976 še enkrat ločila. Njuno zvezo je obsodil celo Vatikan, v Ameriki pa so hoteli celo prepovedati predvajanje tega kultnega filma. Zvezdnica je pri 79 letih zaradi odpovedi srca po letih slabega zdravja umrla lanskega marca, Burton pa pri komaj 58 že leta 1984.

1. Brad Pitt in Angelina Jolie

Film: Gospod in gospa Smith (Mr. & Mrs. Smith), 2005 Vsem poznan zvezdniški par, ki ne potrebuje posebne predstavitve. Njuna romanca se je začela med snemanjem akcijske komedije, vendar sta zvezdnika na začetku zanikala kakršnokoli razmerje. Kmalu po koncu snemanja pa so zaokrožile novice, da se Brad Pitt in Jennifer Aniston po petih letih zakona ločujeta. Jennifer je vložila zahtevo za ločitev marca 2005, nekaj tednov pred objavo fotografij Brada, Angeline in njenega posvojenega sina Maddoxa na plaži v Keniji.

Par se je zaročil letošnjega aprila, skupaj pa ima šest otrok, posvojene in biološke. Angelina je leta 2008 o filmu Gospod in gospa Smith izjavila: ''Ta film bodo najini otroci zagotovo videli. Malo ljudi lahko vidi film, v katerem so se njihovi starši zaljubili.''

[video: 6909 / ]

[video: 18037 / ]

[video: 18038 / ]

[video: 18039 / ]

[video: 18040 / ]

[video: 18041 / ]

[video: 18042 / ]

[video: 18043 / ]

[video: 18044 / ]

[video: 18045 / ]

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano