Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 10. 2015,
14.01

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

James Bond Spectre Bondovo dekle top 10 lestvica

Petek, 23. 10. 2015, 14.01

3 leta, 8 mesecev

Lepotice, ki so zapeljevale najbolj znanega tajnega agenta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nocoj bo v Londonu svetovna premiera novega filma o Jamesu Bondu, Spectre. Ob tej priložnosti smo se ozrli nazaj in izbrali deset Bondovih deklet, ki so se nam najbolj vtisnila v spomin.

Ursula Andress kot Honey Ryder (Dr. No, 1962)

Izvirno Bondovo dekle je v prvi filmski uprizoritvi romanov sira Iana Fleminga postavila standarde za vse lepotice, ki so sledile. Prizor, ko v belem bikiniju stopi iz morja, velja za filmsko klasiko. Mimogrede, ker je imela Ursula, rojena v Švici, premočan nemški naglas, so jo v filmu sinhronizirali.

Shirley Eaton kot Jill Masterson (Goldfinger, 1964)

Še en klasični bondovski prizor je tragični konec Jill Masterson – potem ko Jamesa Bonda zvabi v posteljo (ali obratno), jo zlikovec Goldfinger ugonobi s svojim edinstvenim podpisom, zlato barvo.

Honor Blackman kot Pussy Galore (Goldfinger, 1964)

Zaradi provokativnega imena (recimo ji Muca) so nameravali to Bondovo dekle sprva preimenovati v Kitty (mucka), a so se potem vendarle odločili ohraniti izvirno ime. Honor Blackman je s takratnimi 38 leti dolgo veljala za najstarejše Bondovo dekle – to se bo spremenilo z Monico Belluci, ki igra v Spectre.

Diana Rigg kot Tracy Di Vicenzo (V službi njenega veličanstva, 1969)

Diana Rigg oziroma Tracy Di Vicenzo se lahko pohvali, da se je edina pojavila ob Jamesu Bondu v podobi Georga Lazenbyja in da je edina, ki je Bonda spravila pred oltar. Kot lahko sklepate po poznejših bondiadah, zakon ni dolgo trajal, več pa za tiste, ki filma še niste gledali, ne bomo povedali.

Barbara Bach kot Anya Amasova (Vohun, ki me je ljubil, 1977)

Agentko KGB, ki namerava Bonda ubiti, a se vanj seveda zaljubi, preden bi ji to uspelo, je zaigrala ameriška lepotica Barbara Bach, ki po tem filmu ni več dosegla vidnejših igralskih uspehov. Je pa od leta 1981 poročena z Beatlom Ringom Starrom.

Grace Jones kot May Day (Od tarče do smrti, 1985)

Jamajška manekenka in disko diva je bila s svojim videzom verjetno najbolj nekonvencionalno med Bondovimi dekleti. Ljubimka glavnega zlikovca ima nadčloveško moč, ki jo uporabi tudi v Bondovo korist, ko ugotovi, da jo je njen zlikovec pustil na cedilu.

Michelle Yeoh kot Wai Lin (Jutri nikoli ne umre, 1997)

Azijska mojstrica borilnih veščin je v 18. bondiadi skorajda zasenčila Piercea Brosnana. Občinstvo je tako zelo navdušila, da so v studiu MGM nekaj časa celo načrtovali film, v katerem bi bila Wai Lin osrednji lik.

Halle Berry kot Jinx (Umri kdaj drugič, 2002)

Halle Berry je med snemanjem Bonda osvojila oskarja za glavno žensko vlogo v filmu Bal smrti, kar je nedvomno še povečalo prepoznavnost njenega lika. Najbolj pa si jo bomo zapomnili po bikiniju, ki ga je nosila kot poklon izvirnemu Bondovemu dekletu Ursuli Andress.

Eva Green kot Vesper Lynd (Casino Royale, 2006)

V Flemingovih romanih je Vesper Lynd prva Bondova ljubezen in ob Bondovi kratkotrajni ženi Tracy tudi edina, ki jo agent zaprosi za roko. Ljubezen se seveda konča nesrečno, za Evo pa se je vloga končala srečno, saj je zanjo prejela britansko nagrado Bafta.

Monica Bellucci kot Lucia Sciarra (Spectre, 2015)

Italijanka je bila med snemanjem filma stara 50 let, kar je svojevrstna prelomnica, saj je do zdaj najstarejše Bondovo dekle štelo pičlih 38 let (glej Honor Blackman kot Pussy Galore). Belluccijeva igra vdovo zločinca, ki ga je ubil Bond, kaj več pa (razen vročih prizorov s tajnim agentom v napovedniku filma) o Lucii Sciarri še ni znanega.

Ne spreglejte