Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 7. 2011,
11.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Katy Perry

Petek, 22. 7. 2011, 11.46

8 let

ZVEZDA TEDNA: Katy Perry

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Katy Perry, ki si je uspešno glasbeno kariero želela že od mladih nog, je nominirana za kar devet MTV-jevih nagrad Music Video Awards. Tokrat je v nominacijah premagala tudi popularno Lady Gaga.

Nedavno so na MTV-jevi uradni spletni strani razglasili nominirance za njihove najbolj znane nagrade Music Video Awards, kjer zmagovalci prejmejo nagrado v obliki astronavta. Večini glasbenikov ta nagrada pomeni veliko, saj so njihovi glasbeni videospoti največkrat predvajani prav na programu MTV, ki ga pozna mlado in staro po vsem svetu.

Na letošnjih nagradah bo kot nominiranka kraljevala 26-letna pevka Katy Perry s svojima uspešnicama Last Friday night in Fireworks.

Žgečkljiva prva uspešnica

Katy Perry smo si prav vsi zapomnili že po njenem prvem singlu. Zakaj? Ker se je odločila, da bo njena prva pesem kontroverzna in malo drugačna od drugih pop uspešnic. Čeprav se je veliko mladih deklet že kdaj odločilo za kakšno pesem s seksi naslovom in izzivalnim videospotom, lahko rečemo, da je Katyjina I kissed a girl med bolj žgečkljivimi pesmimi.

Hčerka krščanskega pastorja, ki je vse življenje poslušala o dobrotah Boga in nikoli ni niti pomislila, da bi svojemu očetu kakorkoli naredila "sramoto", je prvi singel poimenovala I kissed a girl, v njem pa govori o svoji najstniški izkušnji, ko ji je bil všeč poljub z dekletom.

Očeta je s takšnim besedilom vsekakor presenetila, a je že v več intervjujih povedala, da so ji starši odpustili in da je očetu pesem po nekaj poslušanjih celo postala všeč.

Mladost – navdih za besedila Že večkrat je poudarila, da so bili mladost in najstniška leta zanjo velikokrat navdih pri pisanju besedil, kar se vidi v njenih uspešnicah. V pesmi Teenage dream govori o najstniški ljubezni, v Californian Gurls pa je uprizorila deželo iz sladkarij, mavric in kičastih barv (v kar je seveda dodala tudi nekaj seksapila). V pesmi Fireworks, za katero mnogi pravijo da je zelo navdihujoča, pa spodbuja mladostnike, naj bodo, kar so, in jih prepričuje, da so lepi, ne glede na to, koliko jih sovrstniki zatirajo, pretepajo in zaničujejo.

Modni ikona?

Vedno več mladih pevk poleg svoje glasbe izstopa s prav posebnim stilom. Tako kot Lady Gaga izstopa zaradi svoje kontroverznosti in "čudnih" modnih odločitev, Katy Perry slovi kot pevka, ki se velikokrat odloči za zelo nenavadne barvne kombinacije in včasih izpade zelo kičasto.

Leta 2008 so jo izbrali za voditeljico MTV-jevih evropskih glasbenih nagrad. V uri in pol smo si lahko ogledali vrsto zanimivih in drugačnih oprav, ki si jih je zamislila Katy. V Liverpoolu se je preobleka kar desetkrat. Poleg oblačil so mnoge navdušili tudi odrski rekviziti v obliki banane, češenj in drugih nenavadnih oblik.

Ker je v Liverpoolu tako navdušila s svojim vodenjem in različnimi nastopi, so jo za voditeljico evropskih glasbenih nagrad izbrali tudi naslednje leto, leta 2009 v Berlinu. Tudi tu je navdušila z različnimi modnimi kreacijami, saj se je v uri in pol preoblekla kar dvanajstkrat, tokrat v malo manj kičaste oprave.

Ne spreglejte