Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Četrtek,
26. 5. 2016,
11.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

rekreacija tek Žiga Gombač Jan Golja dm tek za ženske dm tek

Četrtek, 26. 5. 2016, 11.18

6 let, 6 mesecev

Znani Slovenci, ki bodo navijali za tekačice na dm teku

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Tekačice na letošnjem dm teku za ženske bodo imele med navijači tudi znana imena.

Letošnji dm tek za ženske je drugačen v mnogih pogledih: po dolgem času bo barva majice rumena in ne rožnata, teklo se bo samo v Tivoliju, za tekačice pa bo navijalo več znanih Slovencev kot katerokoli leto prej.

Poleg tega, da bo Tina Maze najboljšim podelila medalje, bodo prisotne spodbujali še Rebeka Dremelj, Čuki, Miran Stanovnik, Denis Avdić, Matej Cankar, Juan, Nataša Naneva, Marko Potrč, Ribič Pepe, ter Jan Golja in Žiga Gombač, ki sta nam zaupala svoje občutke pred sobotnim tekom.

Jan in tek imata posebno vez. | Foto: Jan in tek imata posebno vez.

Jan bo pomagal, da boste traso na dm teku odtekle hitreje

Jan Golja, kreativni producent in novinar, ki stoji za vse bolj priljubljenim Svetovim tekom, se bo z veseljem udeležil teka, saj ima rad projekte s pozitivnim sporočilom. "Na dogodku bom nekakšen leteči voditelj, ki se bo pomešal med tekačice in jih skušal spodbujati. Ampak mislim, da ne bom imel veliko pri njihovi spodbudi. Vse tiste tekačice, ki so se prijavile, imajo že dovolj motivacije. No, mogoče bom kakšni pomagal, da bo odtekla traso za kakšno minuto hitreje," nam je povedal v smehu.

Janu tek pomeni pobeg pred realnostjo, a hkrati stik z realnostjo, pravi. "Nikoli ne znam točno ubesediti, kaj mi pomeni. Vse, kar vem, je, da je brez teka kakovost mojega življenja slabša."

Žiga pravi, da tek nikakor ni zgolj preganjanje časa in kilometrov. | Foto: Žiga pravi, da tek nikakor ni zgolj preganjanje časa in kilometrov.

Energijo lahko usmeriš v neumnost ali koristno aktivnost

Na podoben način razmišlja tudi Žiga Gombač, novinar, producent, mladinski pisatelj in ultramaratonec: "Z leti sem ugotovil, da lahko energijo usmeriš bodisi v neumnosti, lahko pa tudi v aktivnosti, ki ti pomagajo presegati meje. To je za tekača tudi največji dosežek. Da se vedno znova preseže. Bodisi po razdalji, času ali občutkih, ki jih sreča na poti. Ampak tek nikakor ni zgolj preganjanje časa in kilometrov. Ne gre za zgolj fizično početje. Brez odsotnosti glave se hitro zaide v slepo ulico. Kar pa je škoda, kajti tek je predvsem potovanje k sebi. Potovanje, ki se v resnici nikdar ne konča. Tudi zato, ker rojeva spoznanja, do katerih sicer ni mogoče priti."

Vsem tistim, ki pa se kljub temu, da je tek ena najbolj priljubljenih rekreacij pri nas, še vedno ne morejo spraviti v pogon, Jan svetuje: "Najtežji je začetek. Treba je vstati s kavča, si obuti superge in začeti. In to ponoviti vsaj nekajkrat, da telo postane odvisno od tega. Naprej gre pa samo od sebe."

Ne spreglejte