Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 8. 2022,
15.21

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

2

Natisni članek

The Economist Enas Taleb

Četrtek, 11. 8. 2022, 15.21

1 leto, 9 mesecev

Zgrožena igralka: njeno sliko uporabili v članku o "debelih arabskih ženskah"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

2

Enas Taleb | Fotografija, zaradi katere iraška zvezdnica toži tednik The Economist | Foto Profimedia

Fotografija, zaradi katere iraška zvezdnica toži tednik The Economist

Foto: Profimedia

Ena najbolj priljubljenih iraških igralk toži ugleden britanski tednik, ker so njeno fotografijo uporabili kot ilustracijo članka o tem, da so ženske v arabskem svetu obilnejše od moških.

Iraška igralka Enas Taleb po poročanju BBC toži britanski gospodarski medij The Economist, ker so njeno fotografijo uporabili kot naslovno podobo članka z naslovom Zakaj so v arabskem svetu ženske debelejše kot moški.

42-letna igralka in TV-voditeljica, ki je v Iraku izjemno priljubljena, je po navedbah BBC kot razlog za tožbo navedla, da je fotografija v članku uporabljena zunaj konteksta, v katerem je bila posneta, in da so z objavo kršili njeno zasebnost, trdi pa tudi, da je fotografija retuširana.

Posnetek spornega članka v spletni izdaji The Economista | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Posnetek spornega članka v spletni izdaji The Economista Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Članek, objavljen julija, sicer razpravlja o tem, zakaj ima v arabskem svetu več žensk kot moških prekomerno telesno težo. Kot razloge navajajo revščino in družbene omejitve, zaradi katerih ženske ostajajo doma, ob tem pa pišejo tudi, da v arabskem svetu "obline" veljajo za bolj privlačne. "Iračani kot ideal lepote pogosto omenjajo Enas Taleb, zelo zaobljeno igralko," piše v članku.

Enas Taleb je v pogovoru za revijo New Lines članek označila za "žalitev arabskih žensk nasploh, še posebej pa Iračank" in se vprašala, zakaj se v Economistu "zanimajo za debele ženske v arabskem svetu, ne pa v Evropi in ZDA". Dodala je, da je zdrava in zadovoljna s svojim videzom. "To je edino, kar je pomembno," je poudarila.

Preberite še:

Plaža v Malagi, Španija
Trendi Telo vsake ženske je telo za plažo, sporočajo iz Španije
Ne spreglejte