Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Torek,
28. 2. 2017,
10.03

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Ben Affleck oskarji Casey Affleck Brie Larson

Torek, 28. 2. 2017, 10.03

6 let, 7 mesecev

Zakaj ni ploskala dobitniku oskarja?

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
casey affleck, ben affleck | Foto Reuters

Foto: Reuters

Medtem ko je Nicole Kidman požela nemalo pozornosti zaradi ploskanja med Oskarji, pa je lanska dobitnica oskarja za glavno žensko vlogo Brie Larson v središču pozornosti, ker ni ploskala.

Brie je z nasmeškom prišla na oder, da bi podelila oskarja za najboljšo moško glavno vlogo. Ko je prebrala ime Caseyja Afflecka, je prešeren nasmešek izginil, sledil pa je le vljudnostni objem z novopečenim oskarjevcem. Pazljivemu očesu uporabnikov družbenih omrežij ni ušlo, da je Brie med Caseyjevim zahvalnim govorom le stala tam in ni ploskala.


Preberite še:
Ko največji zvezdniki ostanejo odprtih ust


Brie je glasna zagovornica pravic žrtev spolnega nasilja, Caseyja pa sta v preteklosti dve ženski obtožili, da ju je spolno nadlegoval, kar je spet prišlo na plan zdaj, ko je mlajši brat Bena Afflecka pobiral številne nagrade za vlogo v filmu Manchester by the Sea. Brie je morala moškemu, ki je sicer odločno zanikal, da bi ženski nadlegoval, nagrado izročiti že drugič, prvič mu jo je januarja na podelitvi zlatih globusov. Tudi tedaj je bil njen odziv na zmago Caseyja podobno hladen kot na Oskarjih.

Caseyja je producentka Amanda White v preteklosti obtožila, da jo je verbalno zlorabil, nekega člana filmske ekipe pa naj bi prislil, da je slekel hlače ter ji pokazal svoj penis. Ob neki drugi priložnosti jo je zgrabil in ji grozil, ker ni hotela ostati v isti hotelski sobi kot on. Whitova je odstopila od sodelovanja pri ustvarjanu filma z Affleckom.

Magdalena Gorka, ki je prav tako sodelovala pri filmu, v katerem je igral Affleck, pa ga je obtožila, da se je splazil v njeno posteljo, medtem ko je celotna ekipa spala v stanovanju v New Yorku, in se slekel do spodnjic. Ko se je zbudila, jo je gladil po hrbtu.

Brie se ni javno odzvala na Affleckovo početje ali njegovo zmago.

Ne spreglejte