Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Torek,
19. 7. 2016,
9.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,90

1

Natisni članek

Taylor Swift Kanye West Kim Kardashian spor snapchat

Torek, 19. 7. 2016, 9.37

6 let, 6 mesecev

Taylor vs. Kimye

Vse, kar morate vedeti o vročem prepiru med Taylor Swift in zakoncema West

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,90

1

Foto: Getty Images

Družbena omrežja so že dva dneva polna spora med Kim Kardashian in Taylor Swift, za kar je spet kriv Kanye West, ki pa v tokratni zgodbi ni zlobnež.

Tokratna drama se je začela že pred nekaj meseci, ko je Kanye West izdal pesem Famous, v kateri je Taylor Swift označil za pra***o in izjavil, da jo je on naredil slavno (zaradi zdaj že slavnega dogodka na podelitvi nagrad VMA, ko je vskočil na oder in osramotil Taylor, češ da si nagrado za album leta bolj kot ona zasluži Beyoncé). Priljubljena pop pevka je letos med prejemanjem grammyja za album leta dala vedeti, da se je Kanye spet spravil nanjo in da ne odobrava tega besedila pesmi. To pa je podžgalo Kanyejevo ženo Kim Kardashian, ki se je čutila dolžno javno razkriti, da je Taylor vedela za besedilo, saj jo je Kanye celo prosil za avtorizacijo in da je pevka pristala.

Zgodba sega v leto 2009, takrat je Kanye Taylor ukradel trenutek na odru, ko je prejela nagrado za album leta. | Foto: Getty Images Zgodba sega v leto 2009, takrat je Kanye Taylor ukradel trenutek na odru, ko je prejela nagrado za album leta. Foto: Getty Images

Kim je takrat izjavila, da obstaja celo posnetek njunega pogovora o tem, a ga ni želela objaviti, saj je Taylor zagrozila z odvetniki. A pred dvema dnevoma je Kim to vseeno storila. Iz videa je jasno, da je Taylor izjavila, da je besedilo "kompliment" in da je "lepo od njega, da jo je prosil za dovoljenje".

Iskren objem izpred enega leta je zdaj povsem zbledel. | Foto: Getty Images Iskren objem izpred enega leta je zdaj povsem zbledel. Foto: Getty Images

Posnetek pogovora med Kanyejem in Taylor, ki ga je Kim objavila na Snapchatu:

Taylor je na Instagramu zanikala obstoj videa in dodala, da noče biti del te drame, ki traja že od leta 2009. Na njeno stran so stopile tudi vse njene prijateljice, a na družbenih omrežjih se zdaj marsikdo sprašuje, kako poštena sploh je Taylor Swift, mnogi so jo že označili za lažnivko.

Pozneje je zagrozila s tožbo, na kar sta se Kanye in Kim odzvala z besedami, da sta to pričakovala od trenutka, ko sta na Snapchatu objavila video. Odvetniki pravijo, da ima Taylor vso pravico do tožbe, saj sta kršila njeno zasebnost, a Kim in Kanye sta kljub temu dosegla svoje: svetu sta hotela dokazati, da Taylor ni tako nedolžna, kot se predstavlja.

 | Foto:

That moment when Kanye West secretly records your phone call, then Kim posts it on the Internet.

A photo posted by Taylor Swift (@taylorswift) on

A tudi pri tem je zakon, kot kaže, na njuni strani. Spletni portal TMZ je objavil, da se je Taylor ves čas zavedala, da ne gre za zaupen pogovor, saj je vedela, da je na zvočniku, ker se je z njo poleg Kanyeja pogovarjalo več ljudi. Zakon v Kaliforniji veleva, da je objava zasebnih pogovorov, če druga stran ne pristane na to, nelegalna, a le, če je pogovor res zaseben. V trenutku, ko nekdo drug posluša pogovor, ali ga nehote sliši, pa zasebnost ne drži več. TMZ navaja, da so v uredništvu poslušali celotni pogovor, v katerem se oglasi še več oseb, Taylor pa se je tega povsem zavedala, so še zapisali. 

Ne spreglejte