Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 9. 2014,
11.50

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Pikin festival Pika Nogavička

Nedelja, 21. 9. 2014, 11.50

5 let, 4 mesece

V Velenju se začenja 25. Pikin festival

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Velenju se danes začenja tradicionalna prireditev za otroke Pikin festival, ki letos praznuje 25 let.

Današnji dan je namenjen družinam, med dogodki bo tudi Pikin družinski dan ob odprtju. Uradno odprtje bo ob 16. uri, različne prireditve, od delavnic do nastopov, pa se bodo vrstile vse od 10. ure dalje. Letošnja tema je Zemlja pleše. Pikin festival je iz enodnevnega dogodka zrasel v sedemdnevni festival, ki ga obišče več kot sto tisoč obiskovalcev, od tega kar 130 organiziranih skupin iz vrtcev in šol iz vse Slovenije, pa tudi iz tujine.

Osnovni namen festivala je šolam in vrtcem ponuditi dodatne aktivnosti in izkušnje, ki jih v šoli ali vrtcu ne morejo doživeti, so sporočili iz Festivala Velenje.

Na osrednjem prizorišču ob Velenjskem jezeru bo tudi letos zaživel pisan svet ustvarjalnih delavnic za otroke. Več kot 80 delavnic bo razdeljenih na dva tematska sklopa. V Pikini mestni hiši bodo otroci ob jubileju festivala ustvarjali na temo praznovanja, v velikem šotoru pa bodo na voljo naravoslovne delavnice.

Novost bodo skupinske delavnice, v katerih bodo otroci krepili prijateljstvo in ustvarjalnost. Na Rumenem, Zelenem in Belem odru bodo potekali številni glasbeni in gledališki dogodki različnih umetniških zvrsti. Umetniške četrti s hišicami v Glasbeni, Likovni, Filmski, Plesni, Lutkovni, Muzejski in Knjižni četrti bodo obiskovalcem ponujale zanimive programe v obliki interaktivnih delavnic.

Na Pikinem odru v Domu kulture Velenje bodo dopoldne ponudili predstave slovenskih gledališč. Na ogled bodo predstava SNG Maribor Martin Krpan, glasbeno-lutkovna predstava Gozd raja! Gledališča Glej in Dječjega kazališta Dubrova, predstava Pika Nogavička SLG Celje, klovnovska predstava Luna na cesti Slovenskega mladinskega gledališča Ljubljana in Zavoda Bufeto, plesno-glasbena predstava Juri Muri v Afriki Plesnega teatra Ljubljana ter Lutkovnega gledališča Ljubljana. Tomažev in Aničin oder v Glasbeni šoli Velenje pa bo obiskovalcem ponudil kakovostno domačo produkcijo, ki je v Velenju nastala med letom.

Ne spreglejte