Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 6. 2013,
16.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

tekmovanje finale Matjaž Kumelj

Ponedeljek, 3. 6. 2013, 16.10

8 let

V finalu tekmovanja Mister Universe Slovenija ogoljufana?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na finalu tekmovanja Mister Universe 2013 v Dominikanski republiki je slavil Rafael Chavez. Zmagovalca pa je zasenčila afera o nenadni zamenjavi rezultatov, v katero je bila vpletena tudi Slovenija.

Svetovni lepotni izbor Mister Universe 2013 je doživel svoj vrhunec. Po dveh tednih aktivnosti in dogodkov se je v Dominikanski republiki odvil veliki finale, ki pa Sloveniji po besedah mistra Matjaža Kumelja ni bil naklonjen.

"Za lepotni prestol najlepšega v vesolju so se potegovale države iz Amerike, Evrope in Afrike. O najboljših 12 finalistih je odločala izbrana komisija, ki je dan pred finalnim spektaklom ocenila vse tekmovalce. Predstavniki vseh dežel smo morali prepričati z intervjujem, izhodom v elegantni obleki in kopalkah,"je povedal Matjaž presenečen nad tem, kar se je zgodilo po ocenjevanju.

"Ob koncu vseh napornih ocenjevalnih nalog je žirija potegnila črto in določila že omenjenih najboljših 12. Očitno sem jih prepričal in se tako uvrstil med finaliste, na dan tekmovanja pa je predsednik strokovne komisije Juan Souffront Rodriguez prejel list papirja s čisto drugim seznamom držav, ki so se uvrstile med top 12. Slovenije ni bilo med njimi. Strokovna komisija se je pritožila, vendar je organizacija vztrajala, da se zapisane države uvrstijo naprej. Bil sem razočaran," nam je povedal Matjaž.

"Po seznamu sodeč ugotavljam, da so bile naknadno uvrščene države, za katere je lastnik licence prav organizacija Mister Universe s predsednikom Robertom Floresom na čelu. Vse to okoli zamenjave določenih držav se je dogajalo med samo prireditvijo, ko smo bili vsi agenti v dvorani med gledalci. Vse, kar smo v danem trenutku videli, je bilo to, da je komisija vstala iz svojega mesta in se nemudoma odpravila v zaodrje. Če bi vedel, za kaj gre, ne bi ostal ravnodušen, in bi tudi sam ukrepal," je povedal Erik Ferfolja, slovenski nacionalni direktor.

Mister Universe 2013 je postal mister Riviera Maya Rafael Chavez, z nazivi spremljevalcev pa so se okitili mister Belgije, Senegala, Peruja, Mehike in Brazilije. "Vesel sem, da sem bil deležen resnično nepozabne izkušnje. Ob koncu ostane nekoliko grenkega priokusa, vendar se s tem ne bom obremenjeval. Vem, da sem se izkazal in Slovenijo spet predstavil na najboljši način, kar lahko potrdijo tudi drugi," je dodal Matjaž Kumelj.

Ne spreglejte