Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 3. 2020,
15.20

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Shakira Koronavirus izolacija

Četrtek, 26. 3. 2020, 15.20

4 leta, 1 mesec

V boj proti koronavirusu tudi Shakira #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Pevka Shakira s soprogom in sinovoma živi v Španiji, kjer so trenutno razmere zaradi hitro naraščajočih okužb in vse večjega števila smrti zaradi novega koronavirusa nadvse resne. Zato na svojem profilu na družbenem omrežju Instagram poziva vse vlade sveta, naj ukrepajo pravočasno, podjetja pa spodbuja k temu, da pomagajo po najboljših močeh.

Španija je poleg Italije tista evropska država, kjer so razmere najhujše. Trenutno je z novim koronavirusom okuženih več kot 56 tisoč Špancev, iz države poročajo o več kot štiri tisoč smrtnih žrtvah.

V boj proti okužbi so se podali zdaj tudi v podjetju Puig, ki izdeluje parfume in s katerim že vse od leta 2008 sodeluje tudi slavna pevka Shakira.

Shakira poziva države, kjer še nimajo veliko primerov okužb, naj ne čakaja z nujno potrebnimi ukrepi. | Foto: Getty Images Shakira poziva države, kjer še nimajo veliko primerov okužb, naj ne čakaja z nujno potrebnimi ukrepi. Foto: Getty Images

Proizvodnjo parfumov zamenjalo izdelovanje razkužil

Te dni namreč v tovarni, ki sicer izdeluje pevkine parfume, ne delajo dišav, temveč so se lotili proizvodnje nujno potrebnih razkužil, ki jih nato podarijo španski vladi. Njihovo odločitev je pozdravila in podprla tudi Shakira.

Nekaj fotografij iz tovarne je objavila na svojem profilu na Instagramu in zraven med drugim zapisala, da je ponosna na vsa podjetja, ki se v teh težkih časih trudijo pomagati po najboljših močeh. Ter da naj bo njihovo početje navdih tudi za vsa preostala podjetja, ki lahko kakorkoli pomagajo, da se širjenje okužbe s koronavirusom čim prej ustavi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira) on

Poziv vsem vladam, naj ne čakajo z nujnimi ukrepi

Da je stanje v Španiji, kjer biva z družino, zelo resno in da je treba dosledno slediti navodilom pristojnih zdravstvenih služb, je sicer pevka v posebnem videoposnetku povedala že pred nekaj dnevi. V posnetku je tudi poudarila, da vlade mnogih držav še vedno ne ukrepajo dovolj hitro ali celo dajejo gospodarstvu prednost pred zdravjem ljudi.

"Virus je prehiter, svetovni voditelji pa prepočasni. Zato bi morale vse države sodelovati s Svetovno zdravstveno organizacijo in narediti skupen globalni načrt. Države, ki imate le po nekaj primerov okužbe, se učite na napakah nas, evropskih držav, kjer so naši voditelji ukrepali prepozno," je med drugim povedala v posnetku. Ter spodbudila vse vlade, naj se nemudoma odločijo za 14-dnevno karanteno, saj bomo le tako lahko na globalni ravni ustavili hitro širjenje virusa.

Trendi Kako v času koronavirusa skrbeti za svoja oblačila in kako jih prati? #video
Trendi Hči lovca na krokodile si je sredi pandemije privoščila drzno potezo #video
Trendi Lažen preplah: Heidi Klum ni okužena s koronavirusom #video
Trendi Princ Charles je okužen s koronavirusom #video
Ne spreglejte