Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 8. 2016,
8.33

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,13

Natisni članek

gimnastika Rio 2016

Četrtek, 18. 8. 2016, 8.33

6 let, 7 mesecev

Zgodbe, ki jih pišejo olimpijske igre

Trenutek, ko kraljico gimnastike poljubi njena zvezdniška simpatija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,13
Simone BIles Zac Efron | Foto Twitter

Foto: Twitter

Simone Biles je trenutno eno najbolj vročih imen ameriškega športa. Prva dama orodne gimnastike je pri komaj 19 letih na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru osvojila kar štiri zlate in eno bronasto medaljo. Želela si jih je pet, a kdo bi štel, več kot peta olimpijska medalja je vreden poljub hollywoodskega zvezdnika Zaca Efrona.

Simone Biles je trenutno v ZDA eno najbolj vročih športih imen

Če ste pred začetkom olimpijskih iger v Braziliji preleteli ameriške medije, vas je na mnogih čakal isti obraz: obraz Simone Biles, najuspešnejše telovadke zadnjega olimpijskega cikla. Na zadnjih treh svetovnih prvenstvih je bila nepremagljiva v mnogoboju, kar pomeni, da je odlična na vseh štirih gimnastičnih orodjih.

Ameriška telovadka Simone Biles je na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru osvojila pet olimpijskih medalj, od tega štiri zlate. | Foto: Getty Images Ameriška telovadka Simone Biles je na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru osvojila pet olimpijskih medalj, od tega štiri zlate. Foto: Getty Images

V deželi sambe je komaj 145 centimetrov visoka telovadka doživela svoj olimpijski krst.

Naskakovala je kar pet zlatih odličij, dvovišinsko bradljo je prečrtala že na začetku, in bila v svoji nameri skoraj uspešna. Zmagala je v posamičnem in ekipnem mnogoboju, na preskoku in parterju, kjer je s svojo vajo že nekaj časa nepremagljiva, le na gredi se ji ni izšlo, saj jo je skorajšnji padec (z rokami se je oprijela gredi) stal zmago in jo prizemljil na tretjem mestu.

Dotik, ki ji je odnesel zmago na gredi. | Foto: Getty Images Dotik, ki ji je odnesel zmago na gredi. Foto: Getty Images

Bilesova je z izkupičkom na olimpijskih igrah izenačila rekord štirih zlatih medalj na istih igrah. Do takšnega uspeha so se v preteklosti dokopale še Madžarka Agnes Keleti (1956), sovjetska telovadka v ritmični gimnastiki Larisa Latinina (1956), Čehinja Vera Časlavska (1968) in Romunka Ecaterina Szabo (1984).

Poraz, ki je bil, sodeč po njenem vedno prisotnem nasmešku, tudi na najnižji stopnički zmagovalnega odra hitro pozabljen, bo še hitreje pomagal pozabiti obisk ameriškega zvezdnika Zaca Efrona.

V objemu s kolegico iz ameriškega gimnastičnega tabora Laurie Hernandez, drugouvrščeno na gredi. | Foto: Getty Images V objemu s kolegico iz ameriškega gimnastičnega tabora Laurie Hernandez, drugouvrščeno na gredi. Foto: Getty Images

Temnopolta najstnica, ki jo je kot šestletno deklico posvojil biološki dedek s svojo drugo ženo (mama zaradi alkohola in zlorabe drog ter tatvin menda ni bila primerna za starševsko vlogo), je namreč že nekaj časa zagledana v tega postavnega 28-letnega filmskega igralca.

Svojo najstniško zaljubljenost je razkrila v oddaji Ellen:

To je pred začetkom olimpijskih iger zaupala tudi voditeljici pogovorne oddaje Elen, Ellen DeGeneres, javno pa je o zvezdniški zaljubljenosti spregovorila tudi v dokumentarnem filmu, posnetem o njeni življenjski zgodbi. Efrona ima doma celo v kartonasti izvedbi v naravni velikosti, razkrila pa je tudi skrivnost, češ da mu občasno pritisne poljub na lice.

Življenjska zgodba Simone Biles

No in ker Američani ljubijo spektakel, so ga seveda po koncu telovadnega programa na olimpijskih igrah pripravili tudi za Simone Biles.

Efrona so na televizijski mreži NBC povabili v Brazilijo, kjer si je najprej v televizijskem prenosu ogledal nastop Bilesove na parterju – ena najboljših telovadk vseh časov, Romunka Nadia Comaneci, bi ji za vajo prisodila popolno desetico, če bi še veljal star sistem tekmovanja. Ob njeni zmagi je menda celo potočil solzo ali dve, nato pa jo je (ter preostale štiri ameriške telovadke, ki se jih je oprijelo ime The Final Five) presenetil v televizijskem studiu.

Poljub ...

Kdo so dekleta The Final Five? Simone, Gabby, Laure, Maddie in Aly.

Simone je bila ob srečanju vzhičena, torej precej drugačna, kot je običajno na telovadnem orodju, in to ne glede na raven tekmovanja, na koncu je dobila celo poljub na lice. Točno takega, kot ga je vajena dajati kartonastemu Efronu.

Več pa … na Twitterju

Kaj se bo iz tega težko pričakovanega srečanja izcimilo, bomo zagotovo lahko spremljali na Twitterju. Bilesova in Efron si namreč tam pogosto izmenjujeta čivke.

Bilesova je tako na primer na Twitterju že delila fotografijo poljuba, zraven pa pripisala: "Kličite me kar gospa Efron" in še "Poljubil me je na lice. Sporočam vam, da boste vsi vedeli", zraven pa je prilepila še ikono srčka.

Ni odporna proti čarom postavnih fantov

A najstnica, kot kaže, rada pogleduje za lepimi fanti. Pred dnevi je tako na primer na družbenih omrežjih delila fotografijo objema z brazilskim telovadcem Arthurjem Noryjem, ki ga je označila za svojega brazilskega fanta. Ta je ob tvitu z Efronom zapisal, naj se pazi, češ da jo je on opazil prvi.

Arthur Nory, brazilski fant Simone Biles

"Hej, Zac Efron, prvi sem jo  opazil"

Ne spreglejte