Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 1. 2020,
7.33

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,78

5

Natisni članek

Jeffrey Epstein spolne zlorabe

Četrtek, 16. 1. 2020, 7.33

4 leta, 3 mesece

Tožba razkriva: na otoku zlorabljali dekleta, stara med 12 in 17 leti #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,78

5

Little St James | Little St. James, eden od otokov zloglasnega Epsteina, kjer naj bi se dogajale spolne zlorabe mladoletnic. | Foto Reuters

Little St. James, eden od otokov zloglasnega Epsteina, kjer naj bi se dogajale spolne zlorabe mladoletnic.

Foto: Reuters

Na Deviških otokih je bila v sredo v imenu vlade vložena tožba proti zapuščini pokojnega bogataša Jeffreyja Epsteina, ki je dva svoja otoka v zasebni lasti izkoriščal za trgovanje s spolnimi sužnjami in spolne zlorabe. Tožba, ki zahteva več sto milijonov dolarjev odškodnine, razkriva nove podrobnosti o Epsteinovih zločinih.

Tožba trdi, da je Jeffrey Epstein s svojimi sodelavci od leta 2001 do leta 2008 vozil mladoletna dekleta iz tujine, stara od 12 do 17 let, na svoj otok Little St. James, kjer jih je spolno zlorabljal, poroča STA.

Da bi prikril svoje kriminalne dejavnosti, je kupil še sosednji otok Great St. James. Vrednost obeh otokov je ocenjena na 86 milijonov dolarjev. Epsteinovo zapuščino nadzira poseben sklad, ki ima sedež na Deviških otokih, v njem pa naj bi bilo za okrog 577 milijonov dolarjev premoženja.

"Tožba govori sama zase in kaže na vzorec trgovine z ljudmi, spolne zlorabe ter prisilnega dela mladih deklet in otrok," je po poročanju STA izjavila pravosodna ministrica Deviških otokov Denise George.

Epstein je po aretaciji avgusta lani umrl v newyorškem zaporu, preiskava pa je ugotovila samomor, čeprav teorij zarote ne manjka. Epsteinovi uslužbenci in sodelavci naj bi tudi po njegovi smrti še naprej prikrivali vse razsežnosti kriminalnih dejanj.

Jeffrey Epstein | Foto: Reuters Jeffrey Epstein Foto: Reuters

15-letnica se je poskušala rešiti s plavanjem

Tožba med drugim omenja primer 15-letnice, ki se je poskušala rešiti s plavanjem, vendar so jo ujeli in vrnili v ujetništvo. Opisuje tudi primer najstnice, ki je mislila, da bo opravljala delo maserke, nato pa so jo silili v spolno občevanje. Temu se je uprla in poskušala pobegniti, vendar so jo našli in ji zagrozili z nasiljem, če ne bo sodelovala.

"Obnašanje Epsteina in njegovih sodelavcev je izdalo najgloblja načela in zakone Deviških otokov. Deviški otoki niso in ne bodo nikoli varno zavetišče za trgovino z ljudmi ali spolno izkoriščanje," je po poročanju STA še zagotovila ministrica Denise George.

Preberite še:

Mette-Marit
Trendi Norveška princesa se opravičuje zaradi prijateljstva s pedofilom
Novice Izpoved spolne sužnje: Oba s princem Andrewom veva, kaj se je zgodilo #video
Ne spreglejte