Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 7. 2012,
12.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 16. 7. 2012, 12.06

7 let, 12 mesecev

Tomaž Mihelič, Marlenna: od malih nog sanjaril o Evroviziji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tomaž se je kot otrok najbolj bal kleti in mu je še danes neprijetno v starih zaprašenih kleteh. Najraje je jedel čokolešnik, ki mu še danes predstavlja največjo skušnjavo.

Tomaž se je rodil 21. junija leta 1979 v Slovenj Gradcu. Otroštvo je skupaj s sedem let starejšim bratom Boštjanom preživel v Radljah ob Dravi, v, kot sam pravi, čudoviti dravski dolini, obdani z gozdom, travniki, koruznimi polji in hribi.

Kdo vam je izbral ime in zakaj? Starša sta si bila enotna, da bo punčka.

Vaša prva beseda? Mama, kaj pa drugega.

Najljubša risanka, igra in knjiga? Oboževal sem Smrkce, Čarovnika iz Oza in Walta Disneyja. Najraje smo se igrali skrivalnice, tudi atije in mamice smo se šli (nasmešek). Knjige pa tiste, v katerih so nastopale čarovnice.

Najljubša sladkarija? Čokolešnik, ki se ga nikoli nisem mogel do sitega najesti in mi še danes predstavlja največjo skušnjavo.

Česa ste se najbolj bali? Zelo sem se bal kleti in še vedno mi je neprijetno v starih zaprašenih kleteh.

Najboljši prijatelj/prijateljica? V kakšnem odnosu ste danes? Moj najboljši otroški prijatelj je bil nekdanji kapetan slovenske nogometne reprezentance Robi Koren, s katerim sva ušpičila veliko neumnosti. Danes se bolj redko slišiva, saj je razpet med Anglijo in Slovenijo, sam pa se redko kdaj odpravim na Koroško.

Kaj ste si želeli postati? Od malih nog sem sanjaril o Evroviziji in vsi so se mi smejali, ko sem samozavestno ponavljal, da bom nekoč stal na tem velikem odru. Po nastopu Sester so me poklicali sošolci in navdušeno pozdravili moje vedeževalske sposobnosti.

Najbolj in najmanj priljubljen predmet v šoli? Najbolj brez dvoma biologija, slovenščina in glasba, najmanj pa matematika.

Obšolske dejavnosti? Bilo jih je nešteto, od tistih bolj za dekleta kot pravih fantovskih krožkov. Dramski, likovni, odbojka, akrobatika, nogomet, ples, glasbena šola, celo vezenje, pletenje in druge ročne spretnosti sem spoznal v osnovni šoli.

Najhujša stvar, ki ste jo ušpičili? Bil sem zelo navihan, včasih celo poreden otrok. Recimo, da bi se našla kakšna zelo huda, med najhujšimi pa je gotovo vpisovanje ocen v redovalnico, za kar sem si zaslužil ukor.

Prebujanje pubertete: naj zvezdniški idol? Michael Jackson in Josipa Lisac že iz otroštva.

Srednješolska leta: upornik ali piflar? Upornik z lepimi ocenami.

Najstniška stilska podoba? Nikoli nisem bil zadovoljen s svojim videzom, še posebej ko so nastopili mozolji. Vendar sem se prebil skozi najstniška leta in v resnici spoznal, kdo in kaj sem.

Spomin z maturantskega izleta? Najprej sploh ne bi smel iti na maturanca zaradi incidenta z redovalnico. Na koncu so me vzeli s sabo in spoznali, da bi naredili velikansko napako, če bi moral ostati doma. S sošolcem Davidom sva priredila pravi koncert, on na klavirju, jaz vokal in ladja se je še bolj pozibavala na poti v Grčijo.

Prvo plačano delo? Vse srednješolske počitnice sem preživel v domu starostnikov, kjer sem kot dijak srednje zdravstvene šole pridobival ogromno znanja in si zaslužil svoj prvi honorar.

Kaj bi danes svetovali sebi pri osemnajstih letih? Samo tako naprej, saj si več kot očitno na pravi poti!

Ne spreglejte