Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Petek,
6. 12. 2019,
4.02

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Jason Momoa Chris Pratt plastenka Instagram

Petek, 6. 12. 2019, 4.02

4 leta, 4 mesece

"Stari, rad te imam, ampak kaj je s to plastenko?" #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Chris Pratt | Fotografija, ki je ujezila "Aquamana", Jasona Momoo. | Foto Instagram

Fotografija, ki je ujezila "Aquamana", Jasona Momoo.

Foto: Instagram

Igralec Jason Momoa je javno okaral svojega prijatelja, igralca Chrisa Pratta, ker je ta na Instagramu poziral s plastenko v rokah. Zdaj se mu je opravičil, ker je bil tako strog.

"Stari, rad te imam, ampak kaj je s to plastenko? Brez uporabe plastike za enkratno uporabo, daj no," je Jason Momoa zapisal v komentar pod fotografijo, ki jo je na Instagramu objavil Chris Pratt.

Chris je s tem promoviral sodelovanje z Amazonom, na fotografiji pa stoji v telovadnici, oblečen v telovadno opremo in s plastenko vode v rokah.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Comments By Celebs (@commentsbycelebs) on

Po komentarju o plastenki se je Chris hitro odzval in soigralcu iz filma Maščevalci dal prav: "Aquaman! Povsem prav imaš, prekleto."

Ob tem je še zapisal, da ima sicer vedno s seboj plastenko za ponovno uporabo, a da mu je nekdo na dan fotografiranja dal plastenko za enkratno uporabo, ker ni vedel, kako naj pri poziranju postavi roke.

Moja krivda. Nočem, da bi bil tvoj dom Atlantis prekrit s plastiko. Slišite, otroci? Omejite, ponovno uporabite in reciklirajte.

"Oprosti, nisem si mislil, da bo zvenelo tako grozno"

Kmalu po tem se je Momoa, ki je glasen zagovornik okolja in se javno bori proti plastiki za enkratno uporabo, na svojem Instagramu objavil fotografijo svojih otrok s Chrisom in ob tem zapisal:

"Stari, veš, da smo jaz in moji otroci nori nate in na vse, kar počneš. Oprosti, nisem si mislil, da bo zvenelo tako grozno. Sem pač zelo strasten glede plastične epidemije. S plastenkami mora biti konec in upam, da boš za Amazon naredil takšno za večkratno uporabo, ki jo bomo lahko kupili."

Dodal je, da je v navdih veliko ljudem in da je sam eden od njih.

Zaradi okolja na trg poslal lastno znamko pločevink vode

Momoa se sicer že vrsto let zavzema za čiste oceane in vodo ter je velik zagovornik recikliranja. "Hočem dvigniti zavedanje, da plastika ubija naš planet, in mislim, da imamo rešitev."

S tem ima v mislih aluminij, za katerega pravi, da je poleg recikliranja edini, ki lahko pomaga okolju. "Približno 75 odstotkov vsega aluminija, ki je bil kdaj v uporabi, se še vedno uporablja, poleg tega se ga da povsem reciklirati."

Prav zato je aprila lansiral lastno znamko pločevink vode Mananalu, saj se bo ta pločevinka zaradi recikliranja zelo kmalu vrnila v roke istega uporabnika, pravi.

Jason je trenutno najbolj znan kot Aquaman. | Foto: Getty Images Jason je trenutno najbolj znan kot Aquaman. Foto: Getty Images

Preberite tudi:

Greta Thunberg
Trendi S fotografijo Grete Thunberg zaposlene odvračajo od uporabe plastike #video
Ne spreglejte