Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 3. 2013,
14.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Severina Tomaž Pandur

Četrtek, 14. 3. 2013, 14.40

8 let

Severina na turneji: pravljica, pernate čepice in slovenski koreograf

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Severina bo videti bolj avantgardno in teatralno kot sicer, a še vedno seksapilno in izzivalno," je predstavnikom sedme sile razkril srbski oblikovalec Marko Mitanovski.

Srbskega oblikovalca Marka Mitanovskega, ki sodeluje z zvezdami svetovnega kova, kot sta Lady Gaga in Beyonce, je Severina angažirala za oblikovanje stilske podobe na regionalni turneji Dobrodošel v klubu, na kateri bo poskrbel tudi za kostume 13 spremljevalnih plesalcev.

Čepica iz perja namesto rogov iz umetnih las Čeprav se je nekaj časa šušljalo, da bo Severini "nabil roge", podobno kot je to storil Lady Gaga, pa je zdaj že znano, da bo hrvaška lepotica namesto masivnih žičnatih instalacij iz umetnih las v obliki jelenovih rogov na koncertih nosila lahkotne pernate čepice.

Mladi oblikovalec Marko Mitanovski je vroče ime svetovne modne scene, ki so ga zaradi inovativnega in avantgardnega stila že poimenovali novi Alexander McQueen. Svojo obsedenost s kostumografijo je dokazal že v sodelovanju z zvezdnicama Lady Gage in Beyonce, njegove obleke nosijo tudi Skin (pevka zasedbe Skunk Anansie), Sophie Ellis-Bextor in Katie Melua, obeta pa se mu tudi sodelovanje z Marilynom Mansonom.

Pandurjeva pravljica Umetniško vodenje turneje, ki bo Severino vodila po prestolnicah držav v regiji, je pevka zaupala svetovno poznanemu slovenskemu gledališkemu režiserju Tomažu Pandurju in njegovemu Pandur Theaters. Pandur si je Severinin koncert zamislil kot pravljico v štirih dejanjih, kot potovanje skozi temne in svetle trenutke ljubezni in življenja. Severina se bo v vsakem dejanju predstavila v drugačni kostumski podobi.

Anže Škrube namesto plesalke Tine Turner Za plesni del turneje je Severina angažirala slovenskega koreografa Anžeta Škrubeta, vodjo plesnega ansambla Maestro, ki je tako nadomestil Ivono Brnelić, spremljevalno plesalko Tine Turner. "To je najlažje opisati z besedami 'dobrodošel v šovbiznisu'. Ne gre za nikakršno dramo, takšno je življenje. Severina se je odločila, da me ne bo angažirala, razloge pa najbolje pozna njena produkcijska ekipa," se je v nekoliko ironičnem tonu odzvala Brnelićeva.

Severinin menedžer Tomica Petrović je zatrdil, da je odpovedovanje napovedanega sodelovanja pri izpeljavi tako obsežnih projektov že ustaljena praksa. "Drži, da je bila prisotna na sestankih, na katerih smo načrtovali turnejo, ničesar pa nismo 'zakoličili'. Ivona je bila le ena od možnosti," je še povedal Petrović in končal v spravljivem tonu: "Ivona in Severina ostajata tesni prijateljici."

30. maja tudi v Ljubljani Severina, ki bo spomladansko turnejo začela 23. marca s koncertom na Reki, se bo 30. maja ustavila tudi v Ljubljani.

Ne spreglejte