Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 6. 2016,
4.15

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,45

1

Natisni članek

papež Goran Bregović Zdravko Čolić estradniki fotografija Start Jugoslavija Dijana Bećirović

Petek, 3. 6. 2016, 4.15

7 let, 11 mesecev

Prva balkanska starleta: očarala je tudi papeža

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,45

1

Dijana Bećirević | Foto Facebook

Foto: Facebook

Dijana Bećirović je bila prvo pin-up dekle v nekdanji skupni državi. Še mladoletna se je gola fotografirala za legendarno revijo Start, od takrat pa se zgodba dekleta iz okolice Tuzle bere kot hollywoodski scenarij.

Konec 70. let je legendarna revija Start prvič objavila razgaljeno fotografijo domačega, jugoslovanskega dekleta. Na osrednjih straneh, ki so jih prej krasile bujne tuje lepotice, se je pojavila Dijana Bećirović, šele 17-letno dekle iz Lukavca pri Tuzli. Pred tem je sodelovala na raznih lepotnih izborih, poziranje za Start pa jo je v trenutku izstrelilo med zvezde. A zanjo to niso bili prijetni trenutki, se je pozneje spominjala v intervjujih. "Bila sem popolna smrklja, imela sem le 17 let in vsi okoli mene, fotografi in menedžerji, so mi govorili, da bi bilo dobro, da bi posnela nekaj razgaljenih fotografij," je povedala za srbsko revijo Nedeljnik.

Šok zanjo in za njeno družino

"Ko sem se zagledala v reviji, pa je prišel trenutek streznitve. To je bil šok, ne le zame, ampak za vso mojo družino. Nisem se smela vrniti domov in pol mojih sorodnikov ni hotelo govoriti z mano. To me je uničilo. Čez noč sem postala jugoslovanski seks simbol, v resnici pa se nisem še niti poljubila."

Pozneje je to vendarle prebolela in se celo fotografirala za ameriški Playboy, nato pa je v Italiji delala kot manekenka. Tam si je tudi spremenila priimek, v tujini je namreč znana kot Diana Niven - zato, ker se lažje izgovori, pa tudi zato, ker je menda njen daljni sorodnik po materini strani sloviti igralec David Niven.

Bila je s Čolićem in Bregovićem, Pacina pa je zavrnila

O Dijani po balkanskih medijih kroži veliko zgodb, mnoge od njih rada pripoveduje sama. Recimo to, da se je prvič poljubila z Zdravkom Čolićem in da je skoraj zakrivila razpad skupine Bijelo dugme, ker je najprej ljubimkala s klaviaturistom Vladom Pravdićem, nato pa jo je očaral in kolegu prevzel glavni zvezdnik skupine Goran Bregović.

Rada se pohvali tudi s tem, da je zavrnila osvajanje Ala Pacina, ker se ji je zdel preveč zakompleksan, on pa naj bi bil zaradi tega povsem šokiran, ker mu še nikoli nobena ni rekla ne.

Zadnja, ki je intervjuvala Ayrtona Senno

Resnično veliko znanih osebnosti je srečala, ko je delala kot novinarka, med drugim je z dirkačem Ayrtonom Senno naredila njegov zadnji intervju - 24 ur po njem je umrl v nesreči med dirko v Imoli.

Njen intervju z Lucianom Pavarottijem:

S kardinalom Ratzingerjem na vespi

Ko je kot novinarka in voditeljica na televiziji RAI delala oddajo z versko vsebino, je spoznala papeža Janeza Pavla II., medtem ko jo je poznejši papež Benedikt XVI., takrat še kardinal Ratzinger, vozil na svoji vespi. Kot je pojasnila to prigodo, je po službeni dolžnosti prišla na obisk v Vatikan, in ker je bilo zelo vroče, avtobusa pa ni bilo od nikoder, je kardinal ponjo prišel kar z vespo. Ta prizor je fotografiral neki novinar in krožiti so začele govorice, da sta ljubimca - a sta bila le res dobra prijatelja, je pojasnila.

Kot poročajo srbski mediji, naj bi ta mesec izšla njena avtobiografija, v kateri bo razkrila (še bolj) pikantne podrobnosti iz svojega pestrega življenja. Res pa je, da je plavolaska, ki zdaj živi v Los Angelesu in menda dela kot svetovalka v filmski industriji, to avtobiografijo obljubljala že pred leti, pa je do zdaj še ni izdala.

Ne spreglejte