Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 11. 2019,
10.36

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

10

Natisni članek

princ Andrew

Ponedeljek, 18. 11. 2019, 10.36

1 leto, 9 mesecev

Princ Andrew na javni televiziji spregovoril o obtožbah spolnih zlorab #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

10

princ Andrew | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Sin britanske kraljice je prekinil molk in v ekskluzivnem intervjuju odgovoril na obtožbe, da je spolno zlorabil 17-letnico.

Člani britanske kraljeve družine redko dajejo intervjuje oziroma se z novinarji običajno pogovarjajo le o svoji dobrodelni dejavnosti, medtem ko o svojem zasebnem življenju, sploh domnevnih škandalih, strogo molčijo. Zato je toliko bolj presenetljivo, da je princ Andrew privolil v intervju na britanski javni televiziji BBC, v katerem je spregovoril o obtožbah, ki jih je na njegov račun izrekla Virginia Roberts Giuffre, ena od žrtev zloglasnega bogataša Jeffreyja Epsteina.

Danes 35-letna Američanka namreč trdi, da jo je Epstein prisilil v spolne odnose s princem Andrewem, ko je imela 17 let.

Tako se je na obtožbe odzval Andrew:

"Ne spomnim se, da bi jo kdaj srečal," je princ odgovoril na vprašanje, kako komentira njene obtožbe.

"Pravi, da vas je srečala leta 2001, z vami je večerjala in plesala, plačevali ste ji pijače. Bila sta v londonskem klubu Tramp, nato pa sta odšla v hišo v Belgraviji in tam imela spolne odnose," je novinarka povzela obtožbe, na kar je princ na kratko odvrnil: "To se ni zgodilo."

Virginia Giuffre
Trendi Epsteinova žrtev: kot 17-letnica sem bila prisiljena v seks s princem Andrewom

"Se je spomnite?" je nadaljevala novinarka, princ pa je odgovoril: "Ne. Ne spomnim se, da bi jo kdaj srečal. Pravzaprav sem prepričan, da v tem klubu nikoli nisem bil z njo. Marsikaj v njeni zgodbi nima smisla, med drugim tudi zato, ker ne vem, kje je v tem klubu točilni pult. Ne pijem in mislim, da v tem klubu nikoli nisem kupil pijače."

Fotografija, ki princa postavlja na laž: Andrew z Victorio Roberts in Ghislaine Maxwell, Epsteinovo "posrednico" za mlada dekleta:

Novinarka ga je nato še nekajkrat povprašala, ali se Virginie Roberts Giuffre spomni in ali je imel z njo spolne odnose, princ pa je vsakič kategorično zanikal, da bi jo kdajkoli srečal.

"Očitno je bilo, da ne čuti nobenega sočutja do Epsteinovih žrtev"

Po intervjuju se je na prinčev račun vsul plaz kritik. Kate Williams, strokovnjakinja za zgodovino britanske kraljeve družine, je za AP izjavila, da je bil intervju "katastrofa" za podobo britanske kraljeve družine v javnosti. "Gledali smo moškega, ki je prepričan, da ni storil nič napačnega," je dejala, "predvsem pa je bilo očitno, da ne čuti nobenega sočutja do žrtev Jeffreja Epsteina. Niti z eno besedo ni izrazil sočutja do teh mladih deklet."

Oglejte si še:

Amy Robach
Trendi TV-mreža zamolčala zgodbo o Epsteinu: "Z britanskega dvora so nam grozili" #video
princ Andrew
Trendi Kako je princ Andrew pojasnil posnetek, na katerem je v pedofilovi hiši

 

Ne spreglejte