Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sobota,
6. 7. 2019,
10.10

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,80

12

Natisni članek

dopust počitnice poletje Petra Parovel

Sobota, 6. 7. 2019, 10.10

4 leta, 10 mesecev

Poletni dan s Petro Parovel

Primorka, ki osvaja Instagram: na dan dobi do 300 sporočil #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,80

12

Petra Parovel | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Petra Parovel je trenutno ena najbolj priljubljenih osebnih trenerk na Instagramu. Svojih sledilcev ne navdušuje samo z nasveti o vadbi in prehrani, ampak jih zabava tudi z domiselnimi videi. S Petro smo preživeli vroče dopoldne v parku Tivoli, kjer nam je razkrila vse poletne stvari o sebi.

Petra Parovel se je s fitnesom začela ukvarjati pred osmimi leti. Že od samega začetka si je želela početi nekaj v tej smeri, a še ni bila dovolj samozavestna, da bi stopila na to pot. "Nisem se čutila dovolj kompetentno, saj sem se zavedala, da je osebno trenerstvo res kompleksen poklic, ki zahteva individualen pristop do vsakega posameznika, in da se tega znanja ne da dobiti v letu dni."

Ko je končala študij kineziologije, je prišla tudi samozavest, pustila je redno službo in začela. "Zakaj? Ker se iz dneva v dan srečuješ z novimi primeri ljudi, ki zahtevajo popolnoma drugačne pristope. To mi predstavlja izziv, to je moja strast."

Petra Parovel | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Kaj si kot trenerka misli o izrazu "bikini body"?

S Petro smo preživeli vroče poletno dopoldne v parku Tivoli, kjer nam je razkrila zanimive poletne stvari o sebi: katerega poletnega kosa ne bi nikoli oblekla, kje je preživela najbolj nor dopust v življenju, kakšno je bilo najbolj noro počitniško delo, kakšno vadbo priporoča v poletnih mesecih in - najpomembnejše - kaj si misli o izrazu "bikini body".

Instagram je v njenem vsakdanu skoraj nujen

Trenutno pod njenim okriljem trenira približno sto deklet, kadar pripravi fit izzive, pa še veliko več, pravi. "Imam zelo, zelo pridna dekleta."

Za veliko sledilcev in strank se lahko zahvali Instagramu, brez katerega se ne bi razvila tako, kot se je, razlaga. "Zame je pripomoček, ki ga dnevno uporabljam. Pa ne samo v smislu posla, kar zleze pod kožo (smeh, op. p.). Komentarji, odzivi, skratka povezanost sledilcev je tista, ki je ustvarila to 'pomembnost', če ne že skoraj nujo Instagrama v mojem vsakdanu in poslu."

S pomočjo Instagrama dobi približno 95 odstotkov strank, če ne drugega pa: "Je prijateljica slišala od prijateljice, ki me je zasledila na Instagramu."

Petra Parovel | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

"Razmišljam, objavim sliko ali ne, pa rečem 'f*** it'"

Nedvomno Petra veliko sledilcev pridobi zaradi svoje iskrenosti in necenzure, saj objavlja tudi fotografije, ki jih marsikatera ženska ne bi oziroma bi jih predhodno precej obdelala.

Na primer tole, pod katero je odkrito zapisala, kaj si misli o svoji zadnjici:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Razmisljam, objavim sliko al ne... pa recem f*** it. Ce sem objavla vse mozne do zdej, bom tudi to. Nisem si vsec. V morju popolnih riti na instagramu me je kar malcek sram. Trenerka pa taka!! 🤯🤪 Odkrito, sem bla na robu, da bi rekla Leili naj celulit zbrise in uredi obliko riti (ja, tudi to se da 😏)... ma ce nisem do zdaj tega naredila, niti tokrat ne bom, pa naj bo slika 'za na instagram' ali ne.. ma ne bom rekla, da mi je vseeno, ker mi ni. Ceprav sovrazim perfekcijo.🙏 Zensko telo je fascinantno prav zato, ker gre skozi tisoce hormonskih sprememb in glupe smo, ce tega nocemo sprejet. Je del nas. To nas dela zenske. Ko se pocutimo nesamozavestne je fajn, da se za moment ustavimo in spomnemo na to..... Ma vseeno ne rabimo zato na pico.. ☝️😂 tudi solata je fina 😉 Zdej si jo grem narest, tako, v kopalkah in z mislijo, da bo naslednje poletje nastala podobna slika, katero bom brez premisleka objavila 🤞🤭💪 #woman #womanpower #pospartum #beachbody #imperfection #cellulite #embracechanges #doyourbest #instagram #bikini #booty #peach #momlife #reallife #notaninfluenser

A post shared by Petra Ugrin Parovel (@petra.ugparovel) on

"Instagram je za informiranje ljudi super platforma, tako kot so vse preostale. Prevečkrat pa sili k nekemu popolnemu življenju, ki ga vplivneži (ljudje z večjim številom sledilcev) prikazujejo," nam je pojasnila.

Stremljenje k nekim idealom, ki skoraj niso resnični, v vsakdanjem življenju privede do nezadovoljstva, podcenjevanja sebe, zavidanja drugim ... Hkrati pa lahko z Instagramom prikažemo tudi drugo plat, torej neko realno sliko in nepopolnost. Smo ljudje, vsi imamo zdrse, napake in slabe dni. Zakaj kazati popolnost, če ne obstaja?

Dodala je, da je od vsakega vplivneža odvisno, kaj bo prikazoval. "Seveda pa razumem, da večina raje pogleda videoposnetek urejene ženske v oblekici po zadnji modi kot nekoga z neumitimi lasmi, podočnjaki in udobnimi oblačili za doma. Če smo realni, pa se za vsemi nami skriva tudi to, kajne?"

Petra Parovel | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Zaradi Instagrama ji je lažje, a jo tudi obremenjuje

Takšne nepopolne objave spodbujajo ženske, jim vlivajo samozavest in prav zato Petrin Instagram raste iz dneva v dan. Temu primerno je tudi število komentarjev in sporočil, ki jih dnevno dobi kar precej. "Odvisno, kaj obljavljam čez dan (smeh, op. p.). Od 100 do 300 sporočil. Odkrito, na žalost mi ne uspe odgovoriti vsem. Posebej ne zdaj z malo dojenčico. Dan ima preprosto premalo ur."

Petra priznava, da zaradi Instagrama vsekakor lažje opravlja svoje delo, a jo velikokrat tudi obremenjuje. "Sama že od malega težko sprejemam kritike, priznam. In ko se osebno izpostaviš pred večjim številom ljudi, se seveda pojavijo tudi negativni komentarji. Nekateri tudi res neprimerni."

Velikokrat imam občutek, da sem slab človek oziroma v zadnjem obdobju slaba mama. Ampak to je del tega. Instagram je dvorezni meč. Učim se še sprejemati vse, kar pride zraven.

Preverite tudi poletni dan z Neki Neki:

Lovro in Maja - Neki Neki
Trendi Lovro najraje nosi dvodelne kopalke, Maja pa ničesar #video
Ne spreglejte