Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 4. 2014,
18.27

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 21. 4. 2014, 18.27

8 let, 1 mesec

Pri Romihovih za veliko noč na mizi omleta (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V družini televizijskega voditelja Boštjana Romiha je velikonočno vzdušje nekoliko drugačno. Držijo se namreč posebnega pravila.

Družina televizijskega voditelja Boštjana Romiha, ki gledalce razveseljuje v oddaji Raketa na Planet TV, se drži posebnega pravila. Boštjanova žena Lara je za oddajo O na Planet Tv namreč povedala: "Božič obvezno preživi z družino, veliko noč pa s komer želiš, s prijatelji …" In tako tudi je. Romihovi velikonočne praznike največkrat preživijo skupaj, obiščejo babico, ki svojim vnučkom pripravi pestro dogajanje.

"Takoj se vrnejo otroški spomini na tiste velikonočne zajtrke, ko je bilo treba čakati. Mi smo morali ob sedmih v cerkev k prvi maši in potem je bilo treba počakati z zajtrkom, da smo prišli od maše , ki se je kar vlekla. Zato sem bil že močno lačen. Tam, okoli devetih, je končno prišel na vrsto velikonočni zajtrk. In ta moja asociacija je, da se za veliko noč je potica s šunko in hrenom. Sladko skupaj s slanim," je Boštjan obujal spomine, a danes družinica raje doma pripravi omleto s šparglji, za katero poskrbi Lara.

In kako preživijo velikonočne praznike? "Bile so že velike noči, ko nas sploh ni bilo doma, radi gremo ven, v naravo, na kakšen izlet," povesta Romihova, njuni starši in stari starši pa še vedno veliko dajo na tradicijo. "Pri mojih starših je pomembno, da se zjutraj najprej zaužije stvar, ki je blagoslovljena. In tu ni debate. Še zdaj me pokliče mama in reče: 'Lara, imaš danes zjutraj blagoslovljene stvari na mizi?'" pove Boštjanova žena, ki pa kot vsa družina uživa, ko se njuni otroci z babico zabavajo ob iskanju skritega zaklada in tradicionalnih običajih, ki jih na otroke, Dana, Roso in Lilo, prenašajo stari starši.

Več o velikonočnih praznikih pri Romihovih pa si oglejte v videoprispevku.

Ne spreglejte