Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
20. 7. 2016,
9.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,20

Natisni članek

Dani Mathers Playboyevo dekle fitnes

Sreda, 20. 7. 2016, 9.23

6 let, 6 mesecev

Playboyevo dekle linčajo, ker je v fitnesu osramotila žensko

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,20

Foto: Getty Images

Dani Mathers je dobila hudo lekcijo o tem, kaj je sprejemljivo na družabnih omrežjih in kaj ne.

Pretekli teden je Playboyevo dekle Dani Mathers po treningu v garderobi opazilo golo žensko, z njo v ozadju naredila selfie in zraven dopisala: "Če jaz ne morem spregledati tega, ne morete niti vi." Vse skupaj je objavila na Snapchatu, kjer posnetki sicer izginejo po nekaj sekundah, a tale ni izginil in jo bo preganjal še nekaj časa.

Njeni sledilci in številni mediji so seveda opazili objavo, jo delili, skopirali in obtožili starleto javnega sramotenja neznane ženske, ki je nezavedno pristala v videu. Dani je kmalu dojela, da je storila veliko napako, se opravičila in izgovore iskala tudi v tem, da še ne pozna Snapchata in da je posnetek objavila ponesreči. A ljudje niso nasedli temu.

Posnetek, zaradi katerega ji bo še dolgo žal. | Foto: Getty Images Posnetek, zaradi katerega ji bo še dolgo žal. Foto: Getty Images

Izgubila službo in dobila prepoved v fitnes

Da je hudo prekoračila mejo, so uvideli tudi njeni delodajalci na lokalni radijski postaji, ki so jo po dogodku odpustili, fitnes, ki ga je obiskovala in v katerem je nastal sporen posnetek, pa je sporočil, da je nočejo več za stranko. "Njeno obnašanje je grozljivo, kar ogroža vse naše stranke. Preklicali smo njeno članarino in ne sme obiskovati nobenega našega fitnes centra več. To ni samo naša odločitev, gre za zdravo pamet," so zapisali na Twitterju.

Da je mera polna, so ljudje začeli še peticijo, da jo doseže še roka zakona in da dobi primerno kazen, saj je po mnenju mnogih zagrešila kriminalno dejanje: kršila je zasebnost osebe in jo brez njene vednosti objavila na družabnem omrežju. To pa je po ameriškem zakonu nezakonito.

Nezakonito ali ne, mnogi v njeni objavi vidijo predvsem javno ponižanje ženske, ki je v fitnesu skrbela za svoje telo, za svoje zdravje in si kaj takšnega nikakor ni zaslužila.

Ne spreglejte