Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 12. 2014,
15.44

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

gasilci koledar

Torek, 9. 12. 2014, 15.44

7 let, 12 mesecev

Notranjski gasilci so zbrali pogum in se slekli (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Koledarji z razgaljenimi lepoticami in lepotci niso nič novega, novost je tokrat ta, da so se slekli vroči gasilci iz Unca, ki potrebujejo novo vozilo.

Dvanajst najbolj zagretih gasilcev iz prostovoljnega gasilskega društva Unec si je sleklo majice in fotograf Alen Ivančič jih je ujel v svoj objektiv.

"Sama ideja o koledarju sega že nekaj let nazaj, vendar se do zdaj nismo mogli časovno uskladiti, vedno pa je zmanjkalo tudi nekaj poguma," razloži Tomaž Šlajnar, operativni gasilec, ki je zadolžen za promocijo koledarja.

Odvrnile jih niso niti nizke temperature Snemanje je potekalo oktobra, ko temperature niso več najbolj primerne za slačenje, a gasilcem to ni vzelo poguma.

"Vedno smo najprej posneli nekaj fotografij oblečeni, da je fotograf videl našo pozicijo na sliki ter ali je mogoče še kaj izboljšati, nato pa je sledilo slikanje brez obleke, ki smo ga opravili zelo hitro, saj so bile temperature že nekoliko zimske."

Vsak izmed 12 pogumnežev, ki so privolili v fotografiranje (nekateri so ponudbo zavrnili), si je izbral temo svoje fotografije ter nato tudi sam izbral lokacijo, najbolj primerno za gasilsko delo, ki ga želi prikazati. "Ko so bile vse podrobnosti glede posameznih fotografij določene, pa smo začeli s fotografiranjem. Vseh 12 fotografij smo posneli v treh dneh, saj smo poskušali v enem dnevu posneti kar največ scen," nadaljuje Tomaž.

Naročila dobivajo iz vseh koncev Slovenije

Takrat se je začel še težji del, promocija koledarja, a fantje so zelo zadovoljni.

"Z odzivom smo več kot zadovoljni, saj si nihče ni niti približno predstavljal, da lahko dosežemo tako širok nabor kupcev, koledarje smo namreč pošiljali tudi v Mursko Soboto, Maribor, Celje in Kranj."

"To je koledar, ki ga mora imeti vsaka ženska" Fantje so bili v spomladanskih poplavah, ki so sledile žledu, in pozneje v jesenskih poplavah zelo aktivni in požrtvovalni. Ljudje so pohvalili njihovo delo in skrb za sokrajane.

"Take pohvale nam dajejo moč za delo za naprej, vendar je čas, da se tudi mi moderniziramo in prav to je bil glavni povod za začetek nastajanja koledarja. Novo vozilo krvavo potrebujemo, saj s tako starimi vozili, kot jih imamo v društvu zdaj, normalnega, predvsem pa hitrega posredovanja, preprosto ne moremo zagotoviti," dodaja Tomaž in sklene: "To je koledar, ki ga mora imeti vsaka ženska. Torej bi ji ga moral kupiti kupil vsak pravi moški!"

Če še nimate izvirnega darila, ga lahko naročite prek elektronskega naslova: gasilci.unec@gmail.com

Ne spreglejte