Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 1. 2015,
10.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

zlati globusi Tina Fey Amy Poehler Bill Cosby

Ponedeljek, 12. 1. 2015, 10.48

7 let, 12 mesecev

Na Zlatih globusih tudi šale o Cosbyjevih zlorabah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tina Fey in Amy Poehler sta držali obljubo in se na podelitvi nagrad zlati globus pošalili na račun Billa Cosbyja, ki ga je že več kot 20 žensk obtožilo spolnega napada.

Voditeljici podelitve zlatih globusov sta držali obljubo in v svojo uvodno točko vključili tudi nekaj šal na račun Billa Cosbyja, ki ga je v zadnjih mesecih že več kot 20 žensk obtožilo spolnih zlorab; večinoma naj bi šlo za primere, ko je Cosby omamljal dekleta, nato pa naj bi jih v nezavestnem stanju posilil. Obtožbe sicer niso nič novega, v zabavni industriji krožijo že desetletja, a so jih zaradi Cosbyjevega ugleda in vpliva v Hollywoodu, pa tudi zaradi njegovih odvetnikov, ki so grozili novinarjem in žrtvam, številni ignorirali.

Med njimi ni bila in ni Tina Fey, ki je na Cosbyjev slab sloves opozorila v vsaj dveh oddajah, v seriji 30 Rock in večerni oddaji Saturday Night Live, včeraj pa še skupaj z Amy Poehler na podelitvi zlatih globusov.

Voditeljici sta Cosbyja sprva vključili v šalo o filmu Zgodbe iz hoste (Into the Woods), ko sta opisovali dogodke v filmu: "V filmu Zgodbe iz hoste Pepelka zbeži od svojega princa, Zlatolasko za princa vržejo iz stolpa, Sneguljčica pa je mislila, da gre samo na kavo s Cosbyjem," se je pošalila Amy Poehler in v dvorani izzvala tako smeh kot krike ogorčenja. Del o Cosbayju se začne po 8 minutah in 48 sekundah:

Šalo sta voditeljici nadaljevali z oponašanjem Cosbyja, ki naj bi obtožbe o zlorabah komentiral kot: "V ljudi dajem tablete! Ljudje niso hoteli tablet v sebi," je začela Tina Fey, Amy Poehler pa nadaljevala: "Ne, ne Tina, to ni prav, rekel je: Dobil sem tablete v kopalnem plašču in jih nato dal v ljudi."

Občinstvo je šale sprejelo z mešanimi občutki, odkrito jim je ploskala predvsem Lena Dunham, medtem ko so se na Twitterju nekateri zgražali, da šale o posilstvu niso okusne. A kot je opozorila neka uporabnica Twitterja, ne smemo pozabiti, da sta se voditeljici norčevali iz Cosbyja, ne pa iz žrtev.

Ne spreglejte