Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 6. 2019,
15.42

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,41

3

Natisni članek

Meghan Markle Parada princ Harry kraljica Elizabeta II. proslava

Sobota, 8. 6. 2019, 15.42

4 leta, 11 mesecev

Meghan Markle po sinovem rojstvu prvič v javnosti #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,41

3

Meghan Markle | Vojvodinja Susseška je navdušila v temno modri obleki znamke Givenchy. | Foto Getty Images

Vojvodinja Susseška je navdušila v temno modri obleki znamke Givenchy.

Foto: Getty Images

Vojvodinja Susseška Meghan Markle in njen soprog Harry sta se skupaj s preostalimi člani kraljeve družine udeležila tradicionalne parade ob rojstnem dnevu kraljice Elizabete II. Novopečena mamica, ki se je tokrat prvič pojavila v javnosti po rojstvu sina Archieja, je žarela v temno modri obleki znamke Givenchy.

Medtem ko je lani s prečudovito kreacijo oblikovalke Caroline Herrera, v kateri je kazala gola ramena, dvignila precej prahu – mnogi so ji očitali, da s tem krši stroga pravila protokolarnega oblačenja – se je Meghan Markle letos odločila za bolj zaprto obleko. Veličastne parade, imenovane Trooping the Colour, ki se v Londonu tradicionalno odvije vsako leto v čast kraljičinemu rojstnemu dnevu, se je udeležila v temno modri obleki znamke Givenchy in ujemajočem se pokrivalu oblikovalca Noela Stewarta.

Meghan Markle, princ Harry
Trendi Velika Britanija slavi: Meghan Markle je rodila fantka #video
Meghan Markle, princ Harry
Trendi Vojvodinja Meghan zavrača pomoč varušk #video

Na dogodku, na katerem se je vojvodinja Susseška prvič po porodu pojavila v javnosti, je spremljala svojega soproga, princa Harryja, kočijo pa si je par delil s svakinjo, cambriško vojvodinjo Kate Middleton, in s taščo Camillo, vojvodinjo Cornwallsko. In medtem ko so se Kate in princu Williamu na paradi pridružili tudi njuni trije otroci, sta Meghan in Harry malega Archieja, starega komaj mesec dni, pustila doma v varstvu.

Kraljica se je rodila 21. aprila 1926, rojstni dan pa uradno praznuje s tradicionalno parado Trooping the colour (Pozdrav zastavi) na drugo soboto v juniju. Tradicija izvira iz starodavnih priprav na vojno, ko so zbrali vse zastave in jih pokazali vojakom, preden so šli v boj, da bi jih v zmedi med bojevanjem prepoznali, je poročal britanski BBC. Veličasten junijski dogodek med drugim vključuje vojaško parado, kraljevo procesijo kočij in prelet z letali.

Kraljica se je rodila 21. aprila 1926, rojstni dan pa uradno praznuje s tradicionalno parado Trooping the colour na drugo soboto v juniju. | Foto: Getty Images Kraljica se je rodila 21. aprila 1926, rojstni dan pa uradno praznuje s tradicionalno parado Trooping the colour na drugo soboto v juniju. Foto: Getty Images

Trendi Princ Harry in Meghan Markle sta sina poimenovala Archie #video
Trendi Sta Harry in Meghan "ukradla" vzdevek princa Georgea? #video
Ne spreglejte