Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 6. 2011,
11.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 8. 6. 2011, 11.25

7 let, 12 mesecev

Marjanca Scheicher: Oprostila bi varanje moža

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Marjanca Scheicher je razvpita novinarka in pisateljica. Veliko manj pa vemo o njenem zasebnem življenju in o tem, da je poročena in ima enega otroka.

Kakšna partnerica ste svojemu možu? Vas je težko krotiti? Zvesta. Krotiti me je pa kar težko, ker sem zelo samozavestna, vem, kaj hočem, in grem tudi z glavo skozi zid. Tipično za ovne. Ampak ovčka pa nisem! Ne vemo veliko o vašem možu Matevžu. Kako sta se spoznala? Kdo je naredil prvi korak? Moj mož se ne želi pretirano pojavljati v medijih, ker je zaposlen v Slovenski vojski. Spoznala sva se pred sedmimi leti v Ljubljani in že takoj je preskočila iskrica. Ampak takrat sem imela fanta. No, čez en teden sva skupaj odšla v Savudrijo in vnela se je strastna ljubezen. Po vrnitvi domov sem s fantom končala, z Matevžem pa sva se dobivala. Ampak jaz nisem hotela biti le 'fukfrendica', zato sem ga peljala v Iški vintgar in ga soočila z dejstvi: ali bo moj fant ali pa ne bo več seksa. In odločil se je zame. Z razlogom. Zdaj sva že pet let poročena. Kako bi ga opisali v nekaj besedah? Moj mož je zelo skrben, ljubeč, odgovoren, strasten, inteligenten, prijazen moški, poleg tega pa je še odličen očka najinemu sinčku Martinu Jakobu. Veljate za zelo provokativno osebo, v medijih smo videli kar nekaj vaših pikantnih fotografij. Kako na vse to gleda vaš mož? Je kaj ljubosumen? Mislim, da ni kaj preveč ljubosumen. Malo že, ampak nima vzroka, ker mu za vsako provokativno fotografiranje povem. Sami ste ljubosumni? Sem, ampak mnogo manj kot na začetku najinega poznanstva. Takrat sem ga imela kar na kratko, zdaj pa sem se 'skulirala'. Mislim, da je za to 'kriva' predvsem misija, na katero je šel. Ko ga ni bilo, sem dobila samozavest, da lahko delam več stvari hkrati, in to odlično, na primer izpite na faksu, napišem knjigo in še dobro vzgajam najinega sinčka in od takrat sem čisto druga oseba.

Verjamete, da je možno ljubiti dva moška hkrati? Verjamem, da nekatere ženske to lahko počnejo, jaz pa ne. Meni je Matevž čisto dovolj ...

Ste bili v življenju kdaj prevarani oziroma ste sami kdaj varali? Mislim, da nisem bila nikoli prevarana – vsaj nihče mi ni tega povedal. Sama pa sem varala le enkrat – ko sem bivšega prevarala z Matevžem. Ampak se je izplačalo, ker je Matevž zdaj moj mož!

Bi oprostili varanje vašega moža? Najbrž bi, ampak pozabila pa ne bi tega nikoli! Ko imaš enkrat otroka, moraš dobro premisliti, kaj boš naredil v težkih trenutkih. Puške ne bi takoj vrgla v koruzo in obupala nad njim ali sabo, saj sva si obljubila na poročni dan, da si bova stala ob strani v dobrem in slabem. Sicer pa je jasno iz vseh medijsko razbobnanih ločitev, da ob tem najbolj trpi otrok in nosi največ posledic. No, zagotovo pa mu ne bi oprostila niti pod točko razno, če bi me prevaral z 'grdušo'!

Zaradi otroka si verjetno težje odtrgata nekaj več časa zase ... kaj takrat najraje počneta? Na srečo so moji starši tudi moji sosedje in mi, kadarkoli jih potrebujem za katerokoli stvar, priskočijo na pomoč. Na Martina Jakoba velikokrat popazita tudi dedi in babi iz Vrhnike, če moji mogoče ne morejo, ker imamo doma kmetijo, mami pa je še vedno zaposlena, ker je še mlada. Na mesec si z možem utrgava vsaj dva večera, in takrat greva najraje v kino ali na večerjo.

Kakšen ljubimec je vaš mož? Strasten! Odličen! V postelji se super ujameva in že zaradi tega ne mislim na druge moške. Pred nekaj tedni sem mu v šali rekla, da tudi če bi se kdaj ločila, bi še vedno želela z njim v posteljo.

Sta z možem tudi najboljša prijatelja ali imate pred njim tudi kakšno skrivnost? Skrivnosti skoraj nimam pred njim, razen kakšnih malenkosti, ki ostanejo pri meni zato, ker mu jih pač 'pozabim' povedati, na primer, koliko sem v trgovini zares zapravila za Chanelov gel z bleščicami. Drugače pa sva najboljša prijatelja, ki imata, kot vsi pari in vsi prijatelji, tako vzpone kot padce. Na srečo je slednjih zelo malo ...

Ali se vam zdi, da sta v razmerju enakovredna partnerja ali je mogoče vseeno nekdo izmed vaju, ki ima zadnjo besedo? Na splošno sva si kar enakovredna, je pa res, da hočem imeti včasih prav, tudi če vem, da nimam. Ampak bolj je pomembno, da ne popustim. Moj Matevž pa je za razliko od mene zelo preudaren, razumen, in ne bo silil z glavo skozi zid.

Največja neumnost, ki ste jo storili v imenu ljubezni? Da sem možu v pravem striptiz klubu plesala striptiz – on pa mi je za spodnje perilo zatikal denar. Ampak to je bilo le enkrat, prvič in zadnjič – ko sem pred nekaj dnevi organizirala Kešpička party v Hard Core klubu.

Najlepši spomin na vaš poročni dan? Trinajstega maja 2006 je bilo edinkrat v mojem življenju, da sem jokala od sreče. Županja Danica Simšič je imela tako lep govor, da sem od ganjenosti, ko mi je Matevž nataknil poročni prstan, zajokala. Ampak to ne malo, temveč z vso ihto, da sem si razmazala senčilo, puder ... Potem mi je make up na srečo posodila gospa županja. In čeprav sem jokala kot dež, je to zame najlepši spomin, ker so bile to solze sreče. Seveda pa sem bila presrečna tudi zato, ker me je ati pospremil do oltarja, le slab mesec pred tem pa so mu presadili ledvico in nismo vedeli, ali bo sploh lahko prišel iz bolnišnice na poroko, ker je imel zelo oslabljen imunski sistem.

Za ohranjanje zakona je treba dnevno vložiti veliko energije in truda. Kako to storite sami? Z možem si redno izkazujeva majhne pozornosti in si uresničujeva skrite želje, za katere veva, da jih imava. Predvsem pa naju v najtežjih trenutkih povezuje triletni sinček – in že, če se skupaj ukvarjava z njim, je to vse, kar si želim. Pa tudi Martin Jakob je ob tem več kot zadovoljen.

Ne spreglejte