Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 8. 2019,
13.34

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,75

9

Natisni članek

poraščenost dlake Emily Ratajkowski

Petek, 9. 8. 2019, 13.34

4 leta, 8 mesecev

Manekenka s kosmatimi podpazduhami razburila oboževalce #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,75

9

Emily Ratajkowski je za priznani Harper's Bazar zapisala svoja razmišljanja o ženstvenosti, seksapilu in feminizmu. Članek je pospremila s fotografijo v čipkastem nedrčku, na kateri na ogled postavlja poraščene podpazduhe. In fotografija je na družbenih omrežjih njene oboževalce razklala na dva pola.

Namen članka, ki ga je za Harper's Bazar spisala znana manekenka Emily Ratajkowski, je bil bralce opozoriti na to, da imajo ženske pravico same izbirati, kako se bodo predstavljale svetu, v kaj se bodo oblačile, ali se bodo depilirale ali ne ter jih spodbuditi k razmišljanju o ženstvenosti, seksapilu in feminizmu. A več pozornosti kot vsebina njenega članka je pritegnila spremljajoča fotografija.

Postavna Britanka, ki je v svetu mode zveneče ime, se je namreč pred fotografski objektiv postavila v čipkastem nedrčku in s kosmatimi podpazduhami. Kajti v svojem članku je med drugim pojasnila, da si večinoma dlake brije, a včasih se počuti seksi prav zato, ker si jih pusti rasti. In da bi ženske morale imeti tudi pri takšnih banalnih stvareh izbiro, brez strahu, da jih bo družba na ta račun kritizirala.

Emily Ratajkowski | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Fotografijo je objavila na svojem profilu na Instagramu, pa tudi Harper's Bazar jo je objavil na svojem. In na obeh koncih se je med sledilci razvila prava besedna vojna, saj se niso mogli strinjati o tem, ali so kosmate pazduhe seksi in ali ne.

Nekateri so temnolasi lepotici s čustvenčki dali vedeti, da se jim dlake zdijo odvratne in da jim gre ob fotografiji na bruhanje, spet drugi so bili nad videnim navdušeni. Nekateri so celo priznali, da se tudi njim poraščenost zdi seksi.

So se pa našli tudi takšni, ki so modro opozorili, da je vsa ta razprava okrog poraščenosti in britja nadvse neprimerna v kontekstu feminizma in pravic žensk. Ter da so tisti, ki o tem sploh razpravljajo, ter konec koncev tudi Emily močno zgrešili bistvo problemov sodobnega časa.

Preberite tudi:

Emily Ratajkowski
Trendi Manekenka Emily Ratajkowski se je poročila v Zarinem kostimu
Trendi Emily Ratajkowski brani svojo modno izbiro, "grozno vulgarno" obleko
Trendi Emily Ratajkowski spet buri domišljijo (video)
Ne spreglejte