Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 2. 2023,
9.05

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

8

Natisni članek

Madonna

Torek, 21. 2. 2023, 9.05

1 leto, 2 meseca

Madonna zbodla kritike: Poglejte, kako srčkana sem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

8

Madonna | Foto Reuters

Foto: Reuters

Popzvezdnica je objavila svojo novo fotografijo in z njo zbodla vse, ki jo kritizirajo, češ da je pretiravala z estetskimi posegi.

"Poglejte, kako srčkana sem zdaj, ko mi je uplahnila oteklina po operaciji," je Madonna zapisala ob svoji fotografiji, ki jo je objavila na Twitterju.

S tem se je obregnila ob komentarje o pretiravanju z estetskimi posegi, ki jih je sprožila po tem, ko se je pojavila na podelitvi grammyjev. Že takrat je kritikom odgovorila, naj se ne ukvarjajo z nepomembnimi stvarmi.

"V čast mi je bilo na Grammyjih predstaviti Kim Petras in Sama Smitha. Želela sem podeliti zadnjo nagrado za album leta, toda zdelo se mi je, da je pomembneje, da predstavim prvo transžensko, ki je nastopila na Grammyjih – trenutek, ki je spisal zgodovino! Povrhu tega je osvojila nagrado," je po podelitvi grammyjev na Instagramu zapisala Madonna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

"Namesto da bi se ljudje osredotočili na tisto, kar sem povedala, torej na zahvalo za neustrašnost umetnikov, kot sta Kim in Sam, so se mnogi odločili govoriti o mojih fotografijah, posnetih s teleobjektivom, ki bi vsakomur popačil obraz," je še zapisala 64-letnica, "znova sem se znašla sredi starizma in mizoginije, ki prežemata ta svet. Svet, ki noče slaviti žensk, starejših od 45 let, in jih kaznuje, če so odločne, delavne in pustolovske."

"Nikoli se nisem in se tudi ne bom opravičevala za svoje ustvarjalne odločitve, ne za to, kako sem videti in kako se oblačim. Mediji me ponižujejo vse od začetka moje kariere, toda zavedam se, da je to preizkušnja zame in z veseljem utiram pot, da bo ženskam v prihodnosti lažje," je poudarila in napovedala "še mnogo let subverzivnega vedenja, premikanja meja, upiranja patriarhatu in predvsem uživanja v življenju."

Oglejte si še:

Madonna
Trendi Kraljica popa napoveduje spektakel: ob 40-letnici kariere gre na turnejo
Ne spreglejte