Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 5. 2014,
18.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

George Clooney Libanon Izrael politika gospodarstvo

Četrtek, 1. 5. 2014, 18.28

8 let

Le libanonska ženska lahko iz Clooneyja naredi moža

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odkar se je izvedelo, da je igralec George Clooney zaročil lepo pravnico Amal Alamuddin, je to v Libanonu, kjer so bolj vajenih slabih novic in od koder prihaja Amal, to povzročilo pravo evforijo.

V Baklinu, domačem okrožju družine Alamuddin v libanonskem pogorju, kjer je doma Ramzi Alamuddin, oče lepe pravnice Amal Alamuddin, je novica nedvomno ena najbolj odmevnih in lepih zadnja leta. "Libanon in Baklin sta ponosna na Amal. Amal prihaja od tukaj in ponosni smo nanjo," je novinarjem agencije AFP povedal Ramzi Alamuddin, navdušen nad tem, da je njegova 36-letna hči zaročena z enim najbolj slavnih igralcev na svetu.

A kljub splošnemu navdušenju, ki ga je zaznati v Baklinu zaradi zaroke, pa je slišati, da zelo malo ljudi osebno pozna Amal Alamuddin, saj je družina Alamuddin je prav zaradi vojne v Libanonu med letoma 1975 in 1990 pobegnila v Veliko Britanijo, Amal je imela takrat le tri leta, vsi člani družine pa imajo britansko državljanstvo. So pa nad zaroko še najbolj navdušeni internetni uporabniki v Libanonu, ki so novic takoj pograbili in jo delili po državi. "Le libanonska ženska lahko iz Clooneyja naredi moža," so večkrat zapisali tudi libanonski mediji, ponosni na zaroko med Libanonko in zvezdnikom.

A ob srečnem dogodku so se našli tudi nasprotniki, ki se iz nastale evforije norčujejo. "Najbolje, da Clooney postane kar naš predsednik," so zapisali na spletnem forumu libanonskega parlamenta. Neka satirična spletna stran pa je celo zapisala, da je zaroka ponvno prižgala zeleno luč za povečanje napetosti med Izraelom in Libanonom, saj naj bi s tem, ko bo Clooney oženil arabko, prizadeli Izrael. "Izrael se pripravlja na vojaško akcijo proti Georgeu Clooneyju zaradi zaroke z Libanonko," so naslovili satrični članek na strani.

V majhnem Libanonu, kjer so tradicionalno družinske vezi zelo pomebne, pa zvezdnika že kličejo kar bratranec George, saj naj bi bilo ime George zelo priljubljeno tudi v krščanski skupnosti, številni na spletu pa se šalijo, da Clooney zdaj ne bo več promotor kave Nespresso, ampak bo podpisal pogodbo s podjetjem Najjar, ki izdeluje najbolje prodajano znamko libanonske kave.

Ob vsem dogajanju v Libanonu, ki si zadnje čase daje še kako veliko opravka z igralcem in njegovo zaroko pa se pojavljajo tudi politična vprašanja. Eno izmed najbolj pogostih je, ali bo Clooney prestopil v skupnost Druzi, iz katere izhaja družina Alamuddin, a je novinarje ustavila mama Clooneyejeve zaročenke Baria Alamuddin, ki je povedala, da zasebnosti svojih otrok družina ne bo komentirala. Skupnost Druzi velja sicer za eno najstarejših družinsko – verskih skupnosti, danes pa predstavlja okoli pet odstotkov libanonskega prebivalstva, ki ima sicer približno 18 različnih skupnosti in sekt. "Težko je razumeti in dojeti, da se bo Amal poročila z nekom, ki ni član naše skupnosti," je povedal eden od pripadnikov skupnosti v Baklinu.

Mediji v Veliki Britaniji in ZDA so medtem že razkrili, da je George Clooney Amal zaročil s prelepim prstanom, ki naj bi vreden krepkih 75.000 evrov.

Ne spreglejte