Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 1. 2016,
9.30

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

zlati globusi Ricky Gervais Jennifer Lawrence Tina Fey Amy Poehler Matt Damon Ben Affleck Mel Gibson Bill Cosby

Ponedeljek, 11. 1. 2016, 9.30

4 leta, 3 mesece

Koga vse je letos užalil Ricky Gervais?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Podelitev zlatih globusov je letos po triletnem premoru znova vodil priljubljeni komik brez dlake na jeziku, pred katerim ni varen noben zvezdnik in nobena, še tako občutljiva tema.

Letos je mnoge bolj kot to, kdo bodo dobitniki zlatih globusov, zanimalo, koga se bo v svojih šalah lotil znani komik Ricky Gervais, ki se je letos po triletni odsotnosti vrnil na mesto voditelja prireditve. In tudi tokrat ni razočaral: "Utihnite, ve ogabne, tabletomanske, spolno deviantne smeti," je nagovoril zbrano množico zvezdnikov v večernih toaletah, ki so se mu hkrati smejali in z grozo čakali, ali se bodo znašli v kateri od njegovih šal.

"Niti Sean Penn me ne bo našel" "Imel bom ta monolog, potem pa bom poniknil, okej? Niti Sean Penn me ne bo našel," se je Gervais dotaknil velike zgodbe preteklih dni – intervju, ki ga je Penn naredil z mehiškim mamilarskim kraljem El Chapom, naj bi bil razlog, da je oblastem uspelo izslediti preprodajalca. "Ovaduh," se je na to temo še pridušal Gervais.

"Kako za vraga naj 25-letnica preživi z 52 milijoni dolarjev?" Še posebej temeljito se je lotil teme plačne enakopravnosti med spoloma, teme, ki jo v zadnjem času pogosto omenjajo hollywoodske zvezdnice z Jennifer Lawrence na čelu: "Medicinske sestre in delavci iz tovarn so šli na ceste in vpili: 'Kako za vraga naj 25-letnica preživi z 52 milijoni dolarjev?'" Nato se je še pohvalil, da so ga za vodenje podelitve plačali toliko kot lanski voditeljici Tino Fey in Amy Poehler skupaj: "Vem, da sta bili dve, a nisem jaz kriv, da sta si hoteli denar razdeliti. Sami sta si krivi, neumnici."

Na temo igralk, ki so plačane manj od svojih soigralcev, je spregovoril še o filmskih klasikah s pretežno moško zasedbo (na primer Izganjalci duhov in Oceanovih 11), ki jih zdaj snemajo v ženskih različicah: "To je za studie odlično, saj so prihodki v kinematografih zagotovljeni, medtem ko jim ni treba toliko potrošiti za igralsko zasedbo."

Raje na pijačo z Melom Gibsonom kot Billom Cosbyjem Pozneje med podelitvijo se je lotil še nekaj konkretnih imen: Matta Damona je predstavil kot edino osebo, ki je Ben Affleck ni prevaral, edina pozitivna stvar, ki se je je domislil o Melu Gibsonu, pa je bila: "Nocoj bi v hotelski sobi raje spil pijačo z njim kot z Billom Cosbyjem".

"Ta nagrada je ničvredna" Že ob koncu svojega uvodnega nagovora pa je v občinstvo spustil še skupno žaljivko tako za vse zbrane kot za zlate globuse same: "Ne pozabite, da za te nagrade nikomur ni mar tako zelo kot vam. Ne postanite čustveni, to je sramotno. Ta nagrada je – brez zamere – ničvredna. Je kos kovine, ki vam jo želi dati nek prijazen stari zmeden novinar, da bi lahko z vami posnel selfie."

Ne spreglejte