Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
20. 3. 2019,
4.08

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,62

6

Natisni članek

Julia Roberts Ameriške univerze prevara Olivia Munn Rob Lowe

Sreda, 20. 3. 2019, 4.08

5 let, 1 mesec

Kaj si zvezdniki mislijo o igralkah po škandalu z univerzami

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,62

6

Julia Roberts | Julia pravi, da je ta škandal pokazatelj, da starši niso imeli dovolj zaupanja v svoje otroke. | Foto Getty Images

Julia pravi, da je ta škandal pokazatelj, da starši niso imeli dovolj zaupanja v svoje otroke.

Foto: Getty Images

Po razkritju goljufije, kako so bogati in slavni svoje otroke s pomočjo prevar vpisali na ugledne univerze, so se oglasili nekateri zvezdniki in ostro obsodili vpletene, tudi kolegici Felicity Huffman in Lori Loughlin.

Igralci Julia Roberts, Olivia Munn in Rob Lowe so javno izrazili svoje mnenje o veliki prevari z elitnimi univerzami, pri čemer so slavni in bogati svoje otroke v ugledne šole vpisali s pomočjo goljufije.

Ker sta med 50 obtoženi tudi znani igralki Felicity Huffman in Lori Loughlin, je škandal še toliko odmevnejši, njuni kolegi pa se sprašujejo predvsem, kaj jima je bilo tega treba.

Lori Loughlin, Felicity Huffman
Trendi Ameriški mediji po škandalu neizprosni do vpletenih zvezdnic #video

Zakaj nista denarja raje zapravili za inštruktorje?

Ni namreč skrivnost, da imajo bogati belci vedno in povsod številne privilegije in tudi pri vpisu v univerze so vedno izkoriščali svoj vpliv in dolarje. Ker so se nekateri v preteklosti tega lotili na bolj zakonit način, in sicer tako, da so svoje otroke na elitne univerze spravili s pomočjo donacij izbrani univerzi, se prav zato poraja vprašanje, zakaj so se Lori, Felicity in druščina tega lotili drugače, predvsem pa nezakonito.

Poleg tega bi z denarjem, ki so ga zapravili za goljufije (Felicity 15 tisoč dolarjev za eno hčerko, Lori pa kar pol milijona dolarjev za dve) lahko plačali celo vrsto odličnih inštruktorjev, ki bi jim pomagali pri učenju, pisanju esejev in pripravi na razgovore.

Olivia Munn: "To, kar so storili ti starši, ni bilo zaradi ljubezni." | Foto: Getty Images Olivia Munn: "To, kar so storili ti starši, ni bilo zaradi ljubezni." Foto: Getty Images

"Zdi se mi, da niso imeli zaupanja v svoje otroke"

Julia Roberts je med tistimi, ki je razočarana nad prevaro in vpletenimi starši, predvsem pa jo žalosti, da so svojim otrokom do izobrazbe pomagali z goljufijo. "Kot zunanji opazovalki se mi zdi, kot da niso imeli dovolj zaupanja v svoje otroke."

Malce bolj stroga pa je bila Olivia Munn, ki je na Twitterju zapisala: "To, kar so storili ti starši, ni bilo zaradi ljubezni, ampak zaradi 'nobel' diplom. Če bi šlo za ljubezen, bi ta denar zapravili za inštruktorje, ki bi jim pomagali pri pridobivanju znanja in bi jih dejansko kaj naučili."

Rob s svojima sinovoma, Matthewem in Johnom. | Foto: Getty Images Rob s svojima sinovoma, Matthewem in Johnom. Foto: Getty Images

Že takoj po razkritju prevar pa se je oglasil Rob Lowe, ki je zbadljivo tvitnil: "Zelo sem ponosen na svoja poštena in delavna sinova," a je pozneje svoj zapis izbrisal.

Preverite še:

Lori Loughlin
Trendi Je po škandalu z univerzami konec karier igralke in njene hčerke?
Ne spreglejte