Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 6. 2014,
13.46

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ločitev zakon ZDA

Sreda, 4. 6. 2014, 13.46

8 let, 1 mesec

Jackie O. je atentat na Kennedyja preprečil ločitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V soboto izide nova, necenzurirana biografija nekdanje ameriške prve dame Jackie Kennedy Onassis. V njej je zapisano, da se je Jackie O. pred smrtjo svojega moža pripravljala na ločitev.

Če gre verjeti knjigi Jacqueline Kennedy Onassis: A Life Beyond Her Wildest Dreams (Jacqueline Kennedy Onassis: Življenje prek njenih najdrznejših sanj), ki bo izšla v soboto, naj bi se v času, ko je bil nekdanji ameriški predsednik John F. Kennedy ubit, ravno pripravljala na ločitev. Jackie, ki bi zato postala prva ameriška prva dama, ki bi se ločila od moža, aktualnega predsednika ZDA, je namreč vedela za vse moževe prevare, ljubice in orgije, vključno z najbolj vročo romanco s platinasto lepotico, zvezdnico Marilyn Monroe. Njeno namero je nato preprečil atentat na njenega moža novembra 1963.

Jackie naj bi, tako je zapisano v knjigi, imela vrh glave moževe nezvestobe in drugega izhoda, kot je bila ločitev, ni več videla. Leta 1962 je namreč izvedela za burno romanco z Marilyn, že prej pa je vedela za vse njegove zabave z orgijami, ki jih je predsednik prirejal v hotelu Mayflower v Washingotnu. Vse od njunih medenih tednov dalje je imel John F. Kennedy kup ljubic. "Ne morem več živeti z njim. Ne morem in ne bom," se je menda izpovedala že leta 1956 svoji mami, sta v knjigi zapisala avtorja Darwin Porter in Danforth Prince.

V zgodbo naj bi se, še preden je Kennedy postal predsednik, vmešal tudi njegov oče Joe, ki je snaho v času, ko je bil John še senator z odličnimi obeti, da se bo zasidral v Belo hišo, poklical tudi na razgovor in ji ponudil ček za milijon dolarjev, če ostane v zakonu, da bi se izognil nevšečnostim. Jackie mu je odgovorila: "Zahtevam 20 milijonov, če bo moj mož prinesel domov kakšno spolno bolezen katere od svojih k*rb," med drugim trdita avtorja težko pričakovane knjige.

Ne spreglejte