Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 11. 2015,
10.25

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

scientologija Leah Remini Tom Cruise

Sreda, 4. 11. 2015, 10.25

3 leta, 8 mesecev

Igralka razkrila norosti Toma Cruisa in scientološke cerkve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Igralka Leah Remini je izdala knjigo Troublemaker, v kateri opisuje svoje izkušnje s scientološko cerkvijo, in v katerih glavno vlogo igra Tom Cruise.

Igralko Leah Remini je v scientološkem duhu vzgajala že njena mati, eno najbolj kontroverznih cerkva pa je zapustila leta 2013. Njene težave s scientološko cerkvijo v Los Angelesu so se začele leta 2006 na poroki Toma Cruisa in Katie Holmes, ko je igralka med drugim povpraševala po ženi vodje Davida Miscaviga, Shelly, izginotje katere je pozneje tudi prijavila policiji, a se je pozneje izkazalo, da je bila njena prijava neutemeljena.

Skrivalnice pri Willu Smithu in Jadi Pinkett Smith

Svoje izkušnje s scientološko cerkvijo je opisala v knjigi Troublemaker, ker pa je ena osrednjih figur te cerkve v Los Angelesu Tom Cruise, je kar nekaj delov knjige posvečenih njemu. Kot je zapisala v knjigi, so tako imenovani Zvezdniški center, prostore cerkve, namenjene slavnim, praviloma izpraznili za obiske Cruisa, nekega dne pa so ji dali vedeti, da ji med njegovim obiskom ni treba čakati na dvorišču in tako je postala del njegove družbe.

Njihovo druženje je imelo seveda kar nekaj nenavadnih dogodkov, na primer igranje skrivalnic v hiši Willa Smitha in Jade Pinkett Smith. Čeprav je igralka sprva mislila, da gre za šalo, so se odrasli resnično igrali igro, kjer so se skrivali po 650 kvadratnih metrov veliki hiši.

Tom Cruise je kot otrok, ki mu še nihče nikoli ni rekel ne

Med bolj bizarne dogodivščine verjetno spada prigoda s piškoti, ko se je Cruise nekoč odločil, da bo pekel piškote. Čeprav je bilo na pultu že kupljeno vnaprej pripravljeno testo, je Cruise vpil na svoje asistente in asistentke, kje so sestavine. Ker ga nihče ni želel osramotiti, mu nihče ni rekel, da so sestavine tik pred njim. "Tom se je zdel kot otrok, ki mu nikoli nihče ni rekel ne," je po poročanju Vulture v knjigi zapisala igralka.

 | Foto:

Cruise je domnevno nesposobnemu osebju razložil, kako deluje hierarhija. Pokazal je nad svojo glavo in dejal: "Tukaj je LRH (L. Ron Hubbard, ustanovitelj cerkve). Ko je pokazal na svojo brado, je rekel, da sta tu on in David Miscavige, vodja losangeleške cerkve. Nato je pokazal še na svoj pas in dejal: "In vi ste tukaj."

Po poroki Cruisa in Katie Holmes več tednov zaslišana tudi po 12 ur na dan

Igralka v knjigi opisuje še podrobnosti s poroke Katie Holmes in Toma Cruisa, ki je delovala kot uradni dogodek scientološke cerkve, med drugim tudi to, da je med večerjo slišala jok njune hčerke Suri, ki jo je v kopalnici mirilo osebje, vendar ne, kot da bi mirili otroka, temveč kot odraslo osebo. Ko jim je Remini dejala, naj jo poberejo in potolažijo, so to na koncu vendarle storili, vendar so ji kmalu zatem dali vedeti, naj odide.

Po poroki si je igralka delila avto z Bello in Connorjem Cruisom, otrokoma, ki sta ju posvojila Nicole Kidman in Tom Cruise v času svojega zakona. Oba otroka sta ji povedala, da s svojo mamo ne govorita, saj je SP, Suppresive Person, oznaka, ki jo v cerkvi podelijo izobčenim in velja za žaljivko.

Katie Holmes je po poroki o vedenju Leah Remini izpolnila tudi poročilo, kar člani in članice cerkve pogosto počnejo. S poročili nadzorujejo in disciplinirajo vedenje članstva, ker pa je Katie Holmes o igralki zapisala cel kup negativnih opazk, je morala igralka na vrsto zaslišanj, pod katerimi se je sčasoma zlomila in priznala, da je bila vse njena krivda, Holmes in drugim pa je morala poslati opravičila in draga darila. Zaslišanja so trajala več tednov, tudi po 12 ur na dan.

 

Ne spreglejte