Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Četrtek,
18. 8. 2016,
8.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,18

2

Natisni članek

Hulk Hogan Gawker Peter Thiel

Četrtek, 18. 8. 2016, 8.51

6 let, 6 mesecev

Hulk Hogan na kolena spravil medij, ki je objavil njegov žgečkljiv videoposnetek

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,18

2

hulk hogan | Foto Reuters

Foto: Reuters

Sodnik naj bi danes odobril prodajo podjetja Gawker Media, ki je po tem, ko mu je sodišče naložilo plačilo 140 milijonov dolarjev odškodnine Terryju Bolleu, bolj znanemu kot Hulk Hogan, razglasilo bankrot.

Legenda ameriškega wrestlinga Hulk Hogan je v zasebni tožbi Gawker in ustanovitelja Gawkerja Nicka Dentona tožil, ker je leta 2012 na spletu objavil njegov domači videoposnetek, na katerem ima spolne odnose z ženo svojega prijatelja. Marca letos je porota Hoganu dosodila 140 milijonov dolarjev (123 milijonov evrov) odškodnine, ki mu jo mora plačati Gawker.

Peter Thiel, 48-letnik ki se je z družino iz Frankfurta na Majni v ZDA preselil, ko je imel eno leto, ima po podatkih Forbesa pod palcem 2,7 milijarde dolarjev (2,35 milijarde evrov). | Foto: Reuters Peter Thiel, 48-letnik ki se je z družino iz Frankfurta na Majni v ZDA preselil, ko je imel eno leto, ima po podatkih Forbesa pod palcem 2,7 milijarde dolarjev (2,35 milijarde evrov). Foto: Reuters Razkrili, da je milijarder gej, in ga ujezili

Hoganovo zasebno tožbo je sofinanciral Peter Thiel, tehnološki milijarder, ki se mu je Gawker zameril, ko je leta 2007 razkril, da je gej. Thiel, med drugim soustanovitelj PayPala, je pred dnevi v New York Timesu zapisal, da bo tudi v prihodnje pomagal ljudem, ki se bodo znašli v podobnem položaju kot Hogan. Spet je bil kritičen do Gawkerja in tega, kako je posegel v posameznikovo zasebnost: "Vem, kako je, če ti kršijo pravico do zasebnosti. Sam sem šele začel priznavati sebi bližnjim ljudem, da sem gej, ko je Gawker kršil mojo zasebnost in zaslužil s tem."

Thiel vztraja, da zgodb, ki so sicer resnične, a niso v javnem interesu in kršijo zasebnost posameznika, ne bi smeli objavljati.

Gawker je blog, ki sta ga leta 2003 ustanovila Denton in Elizabeth Spiers, osredotoča pa se na zvezdnike in medijsko industrijo. Leta 2015 je imela spletna stran po podatkih spletnega analitika SimilarWeb več kot 23 milijonov obiskov na mesec. Gawker je del podjetja Gawker Media, ki med drugim ureja bloge, kot so Jezabel, Deadspin in Kotaku.

Gawker, ki je bankrot razglasil junija letos, Denton pa osebni bankrot v začetku avgusta, bodo, ko bo to potrdil sodnik, za 135 milijonov dolarjev (119 milijonov evrov) prodali podjetju Univision, ki  ima že zdaj v lasti spletne strani, kot so Fusion, The Onion in The Root, poroča The Economist. Časnik dodaja, da je to, da bi milijarderji tožili in s tem v bankrot spravili medije, ki jim niso všeč, zelo skrb vzbujajoče.

Ne spreglejte